![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jak w temacie sam nie wiem jak do końca to rozwiązać więc czekam na za i przeciw. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 12 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że się wtrącam w waszą dyskusję, ale kilka razy sam zbytnio się zagalopowałem na innych forach i byłem wdzięczny, gdy postronne osoby pomogły mi ochłonąć.
Więc Niktoś... Nie masz racji. Greycoffey ma - CAŁKOWITĄ. Przeczytaj uważnie co Ci napisał, wiele się nauczysz, bo on na prawdę gada z sensem. Wydaje mi się Niktoś, że dla Ciebie pojęcie sesji oznacza tylko i wyłącznie session w PHP (czyli session_start(), tablica $_SESSION itd.). Jest to pojęcie błędne. Sesja, jak greycoffey i tehaha tłumaczył, to każdy mechanizm pozwalający w bezstanowym protokole jakim jest HTTP, zidentyfikować kolejne połączenia od tego samego użytkownika. I też się pod tym podpisuje, a kompletnie nie znam tych dwóch panów. Rozumiem, że dane "co kto trzyma w koszyku" zapisujesz w bazie, a do identyfikacji użytkownika używasz wbudowanego mechanizmu sesji PHP. Z tego co mówisz nadal jednak wynika, że te dane w bazie to dane sesyjne (bez względu czy do ich przechowywania używasz mechanizmu wbudowanego w PHP, czy innego - w tym wypadku swojego własnego). Więc jeszcze raz: Niktoś zagalopowałeś się i zaczynasz coraz bardziej bełkotać. I kolejna osoba stara się Ci to wytłumaczysz (JA). Tylko od Ciebie zależy, czy zignorujesz te wiele osób i będziesz dalej upierał się przy swoim odosobnionym zdaniu. W tym wątku to greycoffey ma rację. Przepraszam, że się wtrąciłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:49 |