![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jak w temacie sam nie wiem jak do końca to rozwiązać więc czekam na za i przeciw. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
w supermarkecie chyba też nie przykrywacie koszyka kocem żeby nikt nie ukradł co nie (trochę taki dziwny przykład, ale jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )? Hahaha padłem ;D Btw, PHP ma już wbudowany mechanizm sesji korzystający z memcache (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja sobie piszę coś na APC, bo z tego akceleratora korzystam. Co do przechowywania na dysku a nie w ram, można zrobić tak: Kod mount -t tmpfs -size=128M,nr_inodes=1M tmpfs /tmp I sesja jest już przechowywana w RAMie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kolejny raz ewangelizuję: Sesja to mechanizm kojarzący konkretnego użytkownika z jego konkretnymi danymi przechowywanymi na serwerze. Jako, że HTTP to protokół bezstanowy, najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest kojarzenie na podstawie losowo utworzonego klucza przechowywanego w ciastku użytkownika z flagą httpOnly (i jeśli się da - SSL). Ten post edytował greycoffey 6.05.2012, 18:45:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:46 |