![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jak w temacie sam nie wiem jak do końca to rozwiązać więc czekam na za i przeciw. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat W jakim cache komputera? Mógłbyś to rozwinąć? Chodziło mi o to że działa w innym,odrębnym procesie systemowym niezależnym od serwera IIS, czy innym. Cytat Standardowo sesje zapisują się w /tmp (obszar pamięci serwera? dysk po prostu), ale to mozna zmienić - session.save_path. Widzisz ,a u mnie w nierelacyjnej bazie nie ma śladu na dysku ,ani żadnych folderów ,aplikacja korzysta z pamięci RAM, i jest niezależna od serwera. Więcej info Tutaj Cytat Powiedz mi w takim razie, co pośredniczy między serwerem aplikacji a twoją nierelacyjną bazą danych. Klient(zbiór klas) tejże bazy, odpowiadających za nawiązanie połączenia z bazą i manipulowanie danymi. Cytat Na jakiej podstawie rozpoznajesz, że dany użytkownik posiada dany koszyk? Opisałem wcześniej, nie czytasz. Cytat Nie zmienia to jednak faktu który od początku tego tematu wymieniam: To, że korzystasz ze swojej nierelacyjnej bazy danych zamiast z jakiegoś innego kontenera danych, nie zmienia faktu, że jest to sesja i nic więcej. Tak,relacyjne(MySql, MSSQL ,inne) jak i nie relacyjne bazy danych, pliki tekstowe jak i xml pełniące funkcję kontenerów danych to wszystko to są sesje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Niktoś 6.05.2012, 16:06:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:00 |