![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jak w temacie sam nie wiem jak do końca to rozwiązać więc czekam na za i przeciw. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Niktosiu, w takim razie w jaki sposób implementujesz autoryzację? Nie implementuje, mam system otwarty.Wszyscy mogą kupować. Nierelacyjna baza to to samo co sesje?No przestań żartować.Inny obszar składowania danych,do którego użytkownik nie ma bezpośredniego dostępu,a sama aplikacja łączy się z nierelacyjną bazą danych przez tzw. connection stringa.Te połączenie akurat w tej bazie mogę zaszyfrować przez ssl.Chyba by mi się musieli na komputer wbić i bezpośredni dane z pamięci pobrać ,żeby coś naskrobać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie implementuje, mam system otwarty.Wszyscy mogą kupować. Nierelacyjna baza to to samo co sesje?No przestań żartować.Inny obszar składowania danych,do którego użytkownik nie ma bezpośredniego dostępu,a sama aplikacja łączy się z nierelacyjną bazą danych przez tzw. connection stringa.Te połączenie akurat w tej bazie mogę zaszyfrować przez ssl.Chyba by mi się musieli na komputer wbić i bezpośredni dane z pamięci pobrać ,żeby coś naskrobać. Prawde mówiąc: gówno wiesz na temat tych ataków które wymieniłeś. Wszystkie z nich mają związek z użytkownikiem oraz serwerem, nie między serwerem a miejscem przechowywania sesji. Oraz session posioning - tutaj wymagany jest programista idiota. W takim razie jak identyfikujesz użytkownika, że to właśnei on ma jakieś konkretne zasoby w twojej sesji, tfu, przepraszam, NIERELACYJNEJ BAZIE DANYCH. Czy użytkownik ma dostęp do miejsca, w którym przechowywane są domyślne sesje PHP? Nie. TO JEST TWOJA IMPLEMENTACJA SESJI! Zresztą, widziałeś te linki które przesłałem post przed twoim? Sesja to mechanizm, który przechowuje dane i przydziela je konkretnym użytkownikom na podstawie losowego klucza, najczęściej i najbezpieczniej przechowywanego w ciasteczku z flagą httpOnly. To czy ona jest zaimplementowana na twojej NIERELACYJNEJ BAZIE DANYCH, podkreślam, NIERELACYJNEJ, i musisz wymieniać jesj NIERELACYJNOŚĆ na każdym kroku, czy na relacyjnej bazie danych, w pliku, w pamięci (PHP ma już wbudowaną obsługę memcache oraz memecached, także sqlite) czy w zaszyfrowanej ciemnej dupie - to nie ma znaczenia. Nazwij to jak chcesz, ale twoja NIERELACYJNA BAZA DANYCH to SESJA. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 02:11 |