![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na czopątku sorki za treść tematu, ale tak to już jest, jak czegoś się szuka, a nie wie się jak to cuś się nazywa. W coniektórych reklamach (np. w reklamach jednej z sieci komórkowych, którą należy skojarzyć z minusem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) jest efekt obracania jakimś "przedmiotem" w ręce. W przypadku wspomnianej reklamy jest to cena, którą można obniżyć - końcówka jej jest taka, że nie można przytulić pluszanki jakiejś... Chodzi mi tylko jak to się nazywa... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dzięki za odp!!! Pozdrawiam! //edit coś jakby "wizualizacja ręczna"... Ten post edytował roobik 5.05.2012, 11:51:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że jest to po prostu zlepka dwóch filmów. To czego potrzebujesz zapewne to:
- film, z aktorem wykonującym dane ruchy "w powietrzu" (tak np. widziałem, że kręci się filmy, gdzie część ról wykonują aktorzy animowani, a część ludzie) - animację wykonaną w jakimś programie - nie jestem grafikiem, więc nawet nie wiem czego się używa, ale pewnie Flash byłby tu na miejscu - edytor do filmów, który pozwoli ci nałożyć na siebie film z tą animacją. Pewnie w oprogramowaniu Adobe zrobisz to wszystko bez problemu - Adobe Premier + Flash. W darmowym Kino pewnie też da się to zrobić - kiedyś nakładałem tak grafiki na filmy w tym programie, więc pewnie animację też się da. Ogólnie jednak jest to czyste teoretyzowanie z mojej strony bo nigdy tego nie robiłem. Jeśli nie uda Ci się znaleźć odpowiedzi, to napisz do mnie pw - mam znajomego, który robi różne filmy reklamowe. Napiszę do niego to na pewno będzie wiedział co i jak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 05:43 |