![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jako że DELL ma firmę w Polsce, może posłowie mieliby chociarz tablety tej firmy, aby chociarz na pokaz promować Polską gospodarkę Taa, Dell wziął ponad 50 milionów ojro pieniędzy podatników i pokazał środkowy palec wykop.pl/ramka/267599/dell-dostal-dotacje-i-sprzedal-fabryke-w-lodzi/ Bo wyobraź sobie taką sytuację: produkujesz sobie tablety (np. na hemoroidy) a tu nagle obok powstaje identyczna fabryka, tylko że mają zwolnień podatkowych na X lat, dotacji na 100 milionów ojro, specjalną strefę ekonomiczną i nie wiadomo co jeszcze. Jak byś się czuł w takiej sytuacji, produkując i płacąc podatki od X lat? I teraz za te podatki Twój własny rząd Ciebie wykończy, bo dzięki dotacjom i ulgom konkurencja sprzedawać będzie tablety taniej. Dlatego właśnie jestem za kapitalizmem, w takim systemie coś takiego byłoby niemożliwe. Cytat a co z ludzmi, ktorzy pracuja umyslowo, np w laboratorium? - "wytwarzanie" dotyczy nie tylko ścisłej produkcji, w grę wchodzi każda wartość dodana - choćby w postaci usługi. Księgowy czy naukowiec świadczy dla firmy usługi i to jest ten produkt, który równie dobrze można kupić np. w biurze reklamowym czy prywatnym laboratorium.
co z ludzmi ktorzy nie wytwarzaja, a na przyklad przetwarzaja, nauczaja, ochraniaja czy scigaja? Ten post edytował Pilsener 4.05.2012, 15:13:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:30 |