![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
"bez układów firmy bym nie założył" - słowa znajomego informatyka Tak, bo próba oparta na 2 osobach jest faktycznie większością..."Bez łapówki - a powiedz kto nie daje i nie bierze?" to że ty nie miaeś problemu to nie znaczy że jesteś większością, raczej mniejszością ;] Z założeniem firmy to chyba jakaś kpina. Idziesz, wypełniasz JEDEN druk a reszta już leci po łańcuszku. Ba, teraz to jest CEIDG i np. sprawy w banku załatwiasz za pomocą zwykłego wydruku z tego katalogu. Tak, bez łapówki. to co odkładamy na składkę zdrowotną odkładali na konto bankowe i odliczali procesnt To teraz się zastanów ile kosztuje "leczenie" chorób takich jak np. rak. Naprawdę, uważasz, że tak mała składka miesięczna (opłacana prywatnie czy państwowo) jest w stanie pokryć te koszty? Otóż nie. Na tym polega ubezpieczenie "państwowe". Reszta zdrowych obywateli "zrzuca się", na opłacenie leczenia tych chorych. Niewątpliwie krytyce może podlegać sposób zarządzania naszymi pieniędzmi. służba zdrowia była by lepsza, dlaczego? - kolega 230zł/msc. ubezpieczenia zdrowotnego, prywantego od osoby. Prywatnie chodzi jak chce i igdzie chce do każdej kliniki bez kolejki Polska to bagno, odechciewa mi się tu siedzieć, ludzie nie załatwią niczego normalnie tylko za flaszke, wartosci 5000zl za Ludzie czyli kto? Którzy konkretnie? Zgadzam się, że momentami popada się w tym kraju w absurdy. Jednak Ty rzucasz jakieś frazesy, bo się nasłuchałeś o życiu od innych. koncesję albo inny papier... Przepisy są zagmatwane, skomplikowane oraz nieprzyjazne firmą. Podaj przykład, ale konkretny.Ameka, wypisujesz stosy (za przeproszeniem) bzdur, do których potem nawet nie raczysz się odnieść, tylko dorzucasz kolejne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:21 |