![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
"bez układów firmy bym nie założył" - słowa znajomego informatyka
"Bez łapówki - a powiedz kto nie daje i nie bierze?" to że ty nie miaeś problemu to nie znaczy że jesteś większością, raczej mniejszością ;] rząd chce decydować na co mamy wydawać pieniądze. gdybyśmy: to co odkładamy na składkę zdrowotną odkładali na konto bankowe i odliczali procesnt służba zdrowia była by lepsza, dlaczego? - kolega 230zł/msc. ubezpieczenia zdrowotnego, prywantego od osoby. Prywatnie chodzi jak chce i igdzie chce do każdej kliniki bez kolejki. Składka emerytalna - przez tyle lat co płacisz na tą emryturę, wujek obliczył że statystycznie pracując TYLKO 55 lat odkładasz do 120 roku życia ;] Polska to bagno, odechciewa mi się tu siedzieć, ludzie nie załatwią niczego normalnie tylko za flaszke, wartosci 5000zl za koncesję albo inny papier... Przepisy są zagmatwane, skomplikowane oraz nieprzyjazne firmą. dolina krzemowa nie może powstać - bo przepisy " nie o taką Polskę walczyliśmy " ~znajomy 78 lat.
Powód edycji: [Daiquiri]: Edytuję te kobylaste napisy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
to że ty nie miaeś problemu to nie znaczy że jesteś większością, raczej mniejszością ;] No to w tej mniejszości jest nas 2, bo kolega też zakładał działalność (ok. pół roku po mnie) i też nie słyszałem o żadnych problemach. Polska to bagno, odechciewa mi się tu siedzieć, ludzie nie załatwią niczego normalnie tylko za flaszke, wartosci 5000zl za koncesję albo inny papier... Polska to bagno - to fakt. Dlatego ja daruję sobie jakiekolwiek życie polityczne (w tym głosowanie w wyborach) bo i tak nic się nie zmienia. Zawsze jest opozycja krytykująca aktualny rząd, politycy skaczą sobie do gardła, ale tak naprawdę nikt nikomu krzywdy nie robi. Ten, kto chce za bardzo wojować jest uciszany w ten czy inny sposób. Jeśli faktycznie masz tego wszystkiego dość to albo faktycznie wyjedź, albo to olej i po prostu żyj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 08:55 |