![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam 2 kolumny w tabeli bazy danych: uzytkownik i wartosc w liczbach Chcialbym wyciagnac informacje ktora z kolei jest wybrana przeze mnie wartosc. Przyklad: ID uzytkownika - Wartosc 1 - 5 2 - 3 3 - 8 4 - 10 Przy ograniczeniu id wybranego przeze mnie uzytkownika ( uzytkownik_id='".$_GET['uzytkownik_id']."' ) dla powiedzmy id 3 wyciagnieta wartoscia bedzie 8. Moje pytanie brzmi czy jest jakies zapytanie ktore policzyloby ktora w kolejnosci od najmniejszej do najwiekszej jest to wartosci czyli przy moich wartosciach 3-5-8-10 jest 3 wartoscia i zwroci mi '3' pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem roznicy miedzy wartosc a twojapodanawartosc.
Wartosc to nazwa kolumny wiec przy ograniczeniu uzytkownika moja podana wartoscia bedzie po prostu select wartosc. Natomiast wartosc poczatkowa ma byc najwieksza wartoscia wiec domyslam sie ze max(wartosc)? Ale wtedy powinien byc znak wiekszosci a nie mniejszosci. Idac tym tropem zrobilem takie oto zapytanie: Niestety zwraca mi taki oto komunikat : Invalid use of group function Co zrobilem zatem zle? Z pewnoscia duzo zlych rzeczy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:46 |