![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat W PL jest za dużo zaschniętych schematów z cyklu "pracuję, muszę odprowadzać składki, bo muszę mieć emeryturę". To jakaś kompletna bzdura, nikt Ci nie każe to raz, a dwa, tak jak wspomniałem... Ty decydujesz kim jesteś i to czy dajesz się wycyckać. Jak się dajesz, zgadzasz na warunki pracodawcy, to nie miej do nikogo pretensji że jest tak a nie inaczej. No to pracuj na takiej umowie,a na starość płacz,albo powróz bo żyć nie będzie za co,a z tej niskiej kwoty raczej nie odłożysz na emeryturę. No Ty to chyba czytasz między wierszami.Przecież pisałem ,że jak ktoś nie ma wyboru ,bo np.ma rodzinę i dzieci na wychowaniu ,a praca potrzebna na teraz to i na takie coś pójdzie ,a forma tej śmieciowej umowy jest furtką dla pracodawcy ,aby właśnie takie sytuacje wykorzystywać.Jak nie ty ,to przyjdzie ktoś inny bardziej zdesperowany i będzie robił za nic nie wartą umowę i nic nie warte pieniądze więc te śmieciowe umowy są ciągle zawierane. Cytat Kto Ci powiedział że potrzebne mi składki zdrowotne? Pókiś młody i zdrowy to tak pracuj,ale jak zdrowie nie dopisze to jesteś w czarnej dup...Za hospitalizacje płacisz z własnej kieszeni, za lekarza z własnej kieszeni, za leki także(refundacja już ciebie nie dotyczy).Czy zdołasz to wszystko sobie opłacić otrzymując 1300zł ?Wybacz ja nie uważam ,żeby to było wspaniałe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 06:16 |