![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przecież opisałem wszystko wyżej,a możesz poczytać tutaj:
Cytat Brak składek ZUS-życzę dużej emerytury. Brak składek zdrowotnych-życzę Ci abyś zawsze był zdrowy,bo do lekarza raczej pójść nie będziesz mógł(chyba że zapłacisz) Brak świadczeń urlopowych-życzę miłego odpoczynku którego nie dostaniesz a jak już to bez grosza przy dupie. Cytat Wysokością zarobków? Tak wysokość zarobków,to koszt nie przekraczający 1300 zł/msc, gdyż po przekroczeniu tej kwoty pracodawca musi odprowadzić większy podatek. Widzisz plusy,bo ja nie a jak ktoś nie ma wyjścia to i na takie gówno pójdzie. Cytat @Niktoś szczerze kojarzę Cie tylko dlatego że tam gdzie czytam Twoje posty masz odmienne zdanie od innych. :-] Dziękuję za komplement. Ten post edytował Niktoś 1.05.2012, 11:53:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak składek ZUS-życzę dużej emerytury. Brak składek zdrowotnych-życzę Ci abyś zawsze był zdrowy,bo do lekarza raczej pójść nie będziesz mógł(chyba że zapłacisz) Brak świadczeń urlopowych-życzę miłego odpoczynku którego nie dostaniesz a jak już to bez grosza przy dupie. Kto Ci powiedział że muszę mieć emeryturę? Kto Ci powiedział że potrzebne mi składki zdrowotne? Kto Ci powiedział że potrzebne mi świadczenia urlopowe? Rozumiem że nie każdy może prowadzić własną działalność i musi pracować dla kogoś. Ale w takiej sytuacji musi się zdecydować czy chce być pracownikiem czy zleceniobiorcą. W PL jest za dużo zaschniętych schematów z cyklu "pracuję, muszę odprowadzać składki, bo muszę mieć emeryturę". To jakaś kompletna bzdura, nikt Ci nie każe to raz, a dwa, tak jak wspomniałem... Ty decydujesz kim jesteś i to czy dajesz się wycyckać. Jak się dajesz, zgadzasz na warunki pracodawcy, to nie miej do nikogo pretensji że jest tak a nie inaczej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 01:44 |