![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sprawa bo generalnie na forum są ludzie 25+... znają już trochę życie, wiedzą jak jest itd. zastanawiałem się jak będzie wyglądać moja przyszłość myślałem nad tym długie miesiące, i niestety doszedłem do smutnego wniosku że w Polsce nie dla mnie przyszłości. Założenie firmy - podatki i korupcja mnie zeżre, kolega ma firmę komputerową "bez kieszonki nic nie załatwisz" Iść do pracy - nienormalność pracodawców, mnie przeraża, lizanie dupy szefowi - to nie dla mnie nic nie robić - kasę to by się chciało brać ale robić to nie ma komu ! Dlatego pytam was, informatycy w większośći doświadczeni Mam 16 lat i pytam: Jak żyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Wracając do nadużywania tego typu umów - to wina wyłącznie ludzi, jeśli by się nie zgadzali to by takich sytuacji nie było, a nie tak jak jest teraz jeden się nie zgodzi to dziesięciu czeka na jego miejsce i krzyczy w klejce że mu pasuje 50% zarobków i umowa o działo/zlecenie. To wina ludzi?To albo nic i co wtedy robisz? Zdecydowanie jestem za nie za obecnym system tej umowy.Z tej formy zatrudnienia według mnie mogliby tylko korzystać drobni przedsiębiorcy lub jednoosobowe firmy.Średnie przedsiębiorstwo,dużą firmę czy korporację powinno stać na zatrudnienie pracownika na "normalnych" zasadach i godziwie zapłacić za jego usługi,a nie traktować jak śmiecia i na takie też umowy zatrudniać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wina ludzi?To albo nic i co wtedy robisz? Albo rybki, albo akwarium. Chcesz pracę, bierz jaka jest, albo idź do sądu bo Cie pracodawca chce... Uważasz że sąd nic nie zrobi? To po co ta cała gadka? Tyle szumu że te umowy są złe, ale żeby coś zmienić to nie ma komu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:06 |