![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wściekłem się i zrobiłem tak: http://astrouniverse.netii.net/
No i nowa strona dalej rozwalona! http://www.astrohosting.web44.net/ I teraz wytłumaczę jak zrobiłem tą stronkę: zrobiłem na stronie głównej formularz do przesyłania hasła do skryptu. if (hasło poprawne) { pokaż formularz do przesyłania plików } else { } Jednak ten "ktoś" przesłał pliki, a ja nie wiem jakim cudem. Oto kody strony dzięki której pokazuje się formularz:
Nie mam pojęcia jak przesłał te pliki? Przecież do przesłania trzeba. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W takiej formie jaką przedstawiasz, mogę ze swojego komputera czy serwera przesyłać tysiące odwołań które za każdym razem sprawdzą z tablicy słów jakie posiadam czy nie pasują do Twojego "hasła". < w dużym uproszczeniu. Aaa, czyli chodzi o taki typ ataku. Sprawdzanie różnych kombinacji. Więc muszę w sprawdzaniu hasła, sprawdzać czy formularz do przesyłania (na str głównej) był wysłany aby odbierać hasła jedynie z tego formularza a nie z innych które prześlą postem dane do mojego skryptu tak? A o co chodzi z zabezpieczeniem hasła? Możesz podać przykład bo nie rozumię o co chodzi. Jeśli wpiszemy (nie pamiętam dobrze tej funkcji i nie wiem czy to poprawne) base64_decode("dsfgdfgdsf"); O to chodzi? Przecież wpisuję hasło do dowolnego dekodera i już go mam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... A o co chodzi z zabezpieczeniem hasła? Możesz podać przykład bo nie rozumię o co chodzi. Jeśli wpiszemy (nie pamiętam dobrze tej funkcji i nie wiem czy to poprawne) base64_decode("dsfgdfgdsf"); O to chodzi? Przecież wpisuję hasło do dowolnego dekodera i już go mam !*! już Ci napisał o md5, sh1 itp. Są to funkcje jednostronne (bez możliwości odwrócenia) Ten post edytował redeemer 29.04.2012, 11:55:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:59 |