![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem taką stronę o bezpieczeństwie, komptuterach i programowaniu w PHP:
http://www.materdefense.ugu.pl I chciałbym się dowiedzieć jak ocenicie tą stronę, układ itp. Od razu powiem że pisze artykuły takie, jak mam na coś ochotę, tzn. nie wwale 20 bezsensów tylko jak wymyśle jakiś ciekawy temat to napiszę. Do tego kurs PHP od kompletnych podstaw. Nie toleruję kursów pisemnych, dlatego postanowiłem nagrać jak, gdzie i co. Jak podoba się strona? Co zmienić? Czy to ma sens? Darmowy hosting i reklamy, a może treść się liczy bardziej? Proszę o opinię |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak uczę się czegoś, lubię widzieć jak robi to ktoś inny. Przykładem jest np: nie związane z informatyką ustawianie montażu w teleskopie. Przewaliłem dziesiątki stron o jego ustawianiu i nic, dopiero jak ktoś mi pokazał i znalazłem na internecie wideo-poradnik jak ustawić, od razu wiedziałe, Nagrywanie znaków - racja ale z komentarzem, z informacją gdzie to, jak to. Myślę że takie wideokursy to bardzo dobry sposób na naukę. Oczywiście z biegiem czasu będzie dużo tego na stronce. Nie piszę, żeby było dużo tylko piszę to co wydaje mi się bardzo ciekawe i interesujące. Nie piszę trudnych rzeczy, bo to raczej przeznaczone jest dla "zielonych". Jednak może napiszę coś trudniejszego i ciekawszego bo takie proxy, MAC, IP to bardzo pospolite rzeczy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jeśli chodzi o videotutoriale o np. PHP to zawsze musisz dostarczać kody źródłowe pokazanych przykładów, musisz także dbać o to by odpowiednią ilość czasu spędzać na pokazaniu kodu, to nie jest takie hop nakręcić film i już wiemy co i jak. Z doświadczenia wiem, że czasem lepiej położyć się na kanapie, wziąć książkę i zacząć czytać. Może teraz w dobie smarfonów i tabletów ludzie będą oglądać videotutoriale, nie wiem. Wiadomo też, że jeśli szukasz jakiś informacji "How to" w PHP to łatwiej jest znaleźć krótki poradnik z listingiem kodu i jest to wygodniejsze niż odpalanie jakiegoś videotutoriala. Cytat Jednak może napiszę coś trudniejszego i ciekawszego bo takie proxy, MAC, IP to bardzo pospolite rzeczy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Młody jesteś chyba (sądząc po głosie z video), a mi się zdaje, że troszeczkę przechwalasz się tym, że znasz jakieś tam terminy itd. Niestety prawda jest taka, że tym co pokazałeś tu na forum udowodniłeś, że aktualnie jesteś słaby więc na przyszłość życzę troszkę dystansu i pokory. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:13 |