![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem taką stronę o bezpieczeństwie, komptuterach i programowaniu w PHP:
http://www.materdefense.ugu.pl I chciałbym się dowiedzieć jak ocenicie tą stronę, układ itp. Od razu powiem że pisze artykuły takie, jak mam na coś ochotę, tzn. nie wwale 20 bezsensów tylko jak wymyśle jakiś ciekawy temat to napiszę. Do tego kurs PHP od kompletnych podstaw. Nie toleruję kursów pisemnych, dlatego postanowiłem nagrać jak, gdzie i co. Jak podoba się strona? Co zmienić? Czy to ma sens? Darmowy hosting i reklamy, a może treść się liczy bardziej? Proszę o opinię |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O bulwersik?
Cytat Przecinaj to zostaniesz ty i banda dzieci neostrady którzy grają w jakieś idiotyczne gry. Znasz PHP? Jeśli tak to zapomniałeś jak uczyłeś się PHP? Myślisz że od razu robiłeś strony 100% bezpieczne oparte na szyfrowaniach md1000 która od razu razi prądem wszystkich włamywaczy? Gdy ja uczyłem się PHP to Ciebie jeszcze nie było, a już na pewno nie wciskałem innym kitu że potrafię innych czegoś nauczyć. To TY jesteś na etapie nauki i próbujesz nauczać? Cytat Widziałeś w życiu jakiś kurs PHP? Wpisz sobie w google "Kurs PHP" i zobacz co tam jest. A jak nie to stwórz własny kurs i opowiadaj o nie wiadomo czym, albo zielonego od razu wprowadź w programowanie obiektowe, bo przecież to łatwe co? Dla ciebie... Myślisz że początkujący będzie na zwykłą zmienną $idiota = $_GET["idiota"]; i echo - stosował setki zabezpieczeń, wycinań tagów obrona przed XSS, Zwierzętami, i jeszcze czymś. Widziałem nie jeden kurs PHP i daleko Ci do nich. Ktoś kto bierze się za PHP, musi mieć świadomość tego co i jak trzeba wykorzystać aby było to dobre, a nie brać pierwsze lepsze... jeszcze mu tak zostanie i jego super serwis wyłoży się na jednym zewnętrznym zapytaniu, bo niby skąd miał wiedzieć że to jest bebe i tak nie można skoro w KURSIE tak było. Cytat Nie mogę przybliżać bo większość ludzi ma internet szybszy niż w PRLu i komputer i bez problemu to oglądnie. Tak, szczególnie na urządzeniach mobilnych. To nie Ty masz decydować o tym co kto używa. Cytat Przecież aby robić bezpieczne strony, trzeba je najpierw umieć w ogóle tworzyć, a ten kurs ma tego nauczyć To po co ta gadka o bezpieczeństwie? Skoro kurs tego nie uczy. Ten post edytował !*! 25.04.2012, 15:34:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 08:01 |