![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem taką stronę o bezpieczeństwie, komptuterach i programowaniu w PHP:
http://www.materdefense.ugu.pl I chciałbym się dowiedzieć jak ocenicie tą stronę, układ itp. Od razu powiem że pisze artykuły takie, jak mam na coś ochotę, tzn. nie wwale 20 bezsensów tylko jak wymyśle jakiś ciekawy temat to napiszę. Do tego kurs PHP od kompletnych podstaw. Nie toleruję kursów pisemnych, dlatego postanowiłem nagrać jak, gdzie i co. Jak podoba się strona? Co zmienić? Czy to ma sens? Darmowy hosting i reklamy, a może treść się liczy bardziej? Proszę o opinię |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obejrzałem część 3. Chcesz "uczyć" kogoś jak pisać bezpieczne skrypty w PHP tak? A sam nie znasz podstaw...
Jeśli to Ci pomaga (kręcenie filmików) w tym że sam się czegoś uczysz, to ok, ale nie publikowałbym tego pod hasłem "bezpieczne". Pokazujesz innym złe nawyki.
Poza tym gdzie sprawdzasz czy formularz został wysłany, czy zmienne istnieją, jakiego są typu? Nigdzie, więc przy bezpieczeństwie to nawet nie leży, bo tą Twoją zmienną łatwo nadpisać. Naucz się sam bezpiecznie kodować, a później publikuj o tym. Aha no i kodu nie widać na tych filmikach... a to chyba ważniejsze niż pasek windows. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:42 |