![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem taką stronę o bezpieczeństwie, komptuterach i programowaniu w PHP:
http://www.materdefense.ugu.pl I chciałbym się dowiedzieć jak ocenicie tą stronę, układ itp. Od razu powiem że pisze artykuły takie, jak mam na coś ochotę, tzn. nie wwale 20 bezsensów tylko jak wymyśle jakiś ciekawy temat to napiszę. Do tego kurs PHP od kompletnych podstaw. Nie toleruję kursów pisemnych, dlatego postanowiłem nagrać jak, gdzie i co. Jak podoba się strona? Co zmienić? Czy to ma sens? Darmowy hosting i reklamy, a może treść się liczy bardziej? Proszę o opinię |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Lewa kolumna ta niebieska wydaje mi się zbędna albo postaraj się ją jakoś lepiej zagospodarować, bo masz miejsce do popisu.
Tu się tyczy też fakt, że na każdej podstronie w tej kolumnie jest to samo: Kod Mater Defense - to strona o bezpieczeństwie komputerowym oraz programowaniu przeznaczona dla początkujących pasjonatów informatyki. Jednak strona i jej autor nie odpowiada za niezgodne z prawem wykorzystywanie treści na niej zawartych. Wszelkie informacje zawarte są jedynie w celach edukacyjnych. 2) Graficznie strona też leży, nie wiem jakie masz doświadczenie, ale nie widzi mi się po prostu taki układ 3) Co zrobisz przy ilości artykułów równych np 100 ? Będą podstrony ? 4) Jak już dajesz filmiki to embeduj je na swojej stronie, bez sensu jest przechodzenie na YT 5) Mówisz o kompletnych podstawach php, a już zaczynasz od wypisania tekstu nie wspominając o tym, że nie musimy korzystać z nawiasów możemy też zrobić echo 'dupa'; i tekst też zostanie wyświetlony. Zrobiłeś też kawałek o zmiennych, zmienna $x, która trzyma tylko tekst, nie wspomniałeś, że zmienne w PHP mogą przyjmować różne wartości, dalej... wspomniałeś o $_GET['']; ale mogłeś dać bardziej konkretny przykład typu wysłanie i odebranie tej zmiennej przez $_GET. To tyczy się pierwszej lekcji, reszty nie oglądałem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) 6) Ten licznik z lewej strony i to coś pod licznikiem możesz albo wywalić albo gdzieś dać w miejscu mniej widocznym. Co do samego pomysłu: Jeśli zrobisz to dobrze i rzeczywiście zainteresujesz się PHP i robieniem na ten temat DOBRYCH filmików (nawet sobie grupuj np "Lekcja 1: Zmienne") to ma to jakąś szansę, co do serwera, na początek niech sobie będzie darmowy, ale jeśli chcesz coś większego rozkręcić to sugeruję kupno czegoś lepszego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:10 |