![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaczynam bawić się html'em. Umiem jak do tej pory podstawy xhtml'a. css'a tak że narazie niewiele ale chcę więcej i raczej w stronę beckendu --> php może rugby zobaczymy. Mam jednak wątpliwości o możliwość jakiegokolwiek przyszłego zatrudnienia dlatego że 30 cha na karku a ja dopiero zaczynam się tym zajmować. Chciałbym iść w tym kierunku bo mnie to poprostu interesuję, ale czy ktoś będzie chciał zatrudnić takiego starucha (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Dodam tylko że kiedyś w przeszłości zajmowałem się trochę programowaniem w Visual Basicu ale potem to rzuciłem. Jak wy to oceniacie, czy zatrudnilibyście taką osobę czy lepiej dać sobie z tym spokój ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też zaczynałem w podobnym wieku, a obecnie żyję z programowania (bardzo specyfcznego). Informatyka ma to do siebie, że liczy się wiedza, a nie wykształcenie. Niemniej brak znajomości algorytmiki lub algebry relacji zawsze wychodzi
Gdy będziesz szukał zleceń lub pracy będziesz pytany o portfolio, a nie wiek. Złapanie zleceń online też jest możliwe - i nikt Ci w papiery zaglądał nie będzie. Musisz być po prostu dobry. Weź jednak pod uwagę, że strony internetowe piszą już dzieci w podstawówce.... Do tego PHP i HTML nie są szczególnie trudne więc konkurencja ogromna. Lepiej bierz się za javę. Na rynku brakuje programistów aplikacji na smartfony, do tego applety, javascript, ajax... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:27 |