![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem w trakcie czytania vademecum, początki dopiero czyli obsługa plików, otwieranie, edycja, zapisywanie itp... ale jakie to ma zastosowanie w praktyce ? Znajomy wspomniał np o JSON, że to właśnie z tego korzysta, z plików tekstowych... ale ja chciałbym to przeczytać w bardziej zrozumiałym języku. Pozdrawiam Szymon |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, owszem przykład wyżej działa z fread(), ale teraz jest inne pytanie
mam coś takiego tutaj na laptopie, wszystko dzieje się na serwerze lokalnym i przeglądarce IE6, mam fwrite($plik, "dupa \r\n"); i owszem znosi mi to w pliku txt linijkę niżej, a w szkole jak robiłem to wystarczyło tylko fwrite($plik, "dupa \n"); Jaka jest różnica między \r\n a samym \n ? I czemu tu działa inaczej i tam inaczej ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka jest różnica między \r\n a samym \n ? I czemu tu działa inaczej i tam inaczej ? Z tego, co pamietam to to zalezy od systemu operacyjnego i zeby wszedzie sie poprawnie wyswietlalo zaleca sie stosowanie \r\n. Sa to mniej wiecej te same znaki oznaczenia nowej linii. //EDIT tu masz cala bajke: http://en.wikipedia.org/wiki/Newline Ten post edytował prowseed 20.04.2012, 23:53:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 12:09 |