![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawa jest trudna, dlatego proszę tylko doświadczone osoby o odpowiedź. A więc trochę o mnie: Jestem Marcin, mam 16 lat uczęszczam do technikum informatycznego w Warszawie. Od dziecka interesuje się oceanografią oraz informatyką. Chcąc połączyć te dwie pasje, postanowiłem stworzyć pierwszy w Polsce, niekomercyjny portal ekologiczno-akwarystyczny Główna idea: -dostarczanie sprawdzonych informacji Co ma zawierać serwis: -katalog produktów -encyklopedie ryb [mam już 436 gatunków] -gatunki zagrożone -zrzeszanie ludzi w celu uświadomienia zagrożeń jakie niesie spożywanie niektórych gatunków ryb [np. PANGA] -katalog ryb Polskich -ryby chronione -forum interaktywane -chat -system informacji o spotkaniach akwarystów i wiele, wiele więcej Moje pytanie jest takie: Czy jeżeli mam dopiero 16 lat i chcę stworzyć wszystko od zera, czyli: forum piszemy sami, bez gotowca z php BB wiem że wielu z was powie że php BB to najlepszy skrypt, ale to jest kalectwo programistyczne php bb jest dobre jak się nic nie umie, ma za dużo niepotrzebnych funkcji. grafikę wykonują 2 osoby 16 + 15 lat] , z programistów jestem ja + kolega w wieku 14 lat. <wiek nie ma tu nic do rzeczy> Wiem jak to brzmi "grupa dzieciaków chce założyć fundację ekologiczną" ale, czy takie coś nas nie przerośnie? jeżeli chodzi o kwestje programowania - 10h to nic, wytrzymanie 18 to jest coś ;] programuję codziennie, więc napisanie serwisu [całego] zajmie od 12 do 24 miesięcy. Jeżeli chodzi o wiedzę ichtiologiczną - w zespole mam 6 osoób prof. ichtiologi. którzy są mną zafascynowani i dostarczają mi materiały o rybach do tego: 12 handlowców z branży akwarystycznej, dostarczają informacji o nowościach z branży Zespół teoretyczny mam duży - ale z programowania będzie ciężko. Nie oczekuję od nikogo pomocy, chcę aby moja idea połączenia ekologi i akwarystyki się spełniła. Proszę o opinie na ten temat. Bardzo chciałbym wiedzieć co doświadczony programista o tym sądzi. Domena jest już kupiona: ameka.pl jeszcze nie aktywny DNS ale już prawie. - mają 21 dni e-mail do mnie: marcin@ameka.pl Pozdrawiam Marcin |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat ogólnie wszystko nielimitowane W to nie wierz ,bo to chwyt marketingowy.Jak będzie bardzo duży ruch to hostingi zazwyczaj wypowiadają umowę bez podania przyczyny lub namawiają na droższy abonament,a domenę blokują. Czy ktoś wyliczał ile byłoby postawienie takiego serwera w domu?Sam jestem ciekaw.Znalazłem takie wylicznie: http://postcarbon.pl/2008/02/ile-energii-zuzywa-komputer/ Cytat komputer pracuje non-stop (np. ściągając pliki z sieci P2P) – miesięczny koszt: ok. 43,2 zł -ale wydaje mi się to lekko zaniżone-no ale nawet jakby to podwoić to i nawet byłoby to lepsze od freehostingu.
Ten post edytował Niktoś 15.04.2012, 12:04:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 02:09 |