![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pytanie jak w tytule tematu - czy istnieje jakieś IDE dla php? Coś ala Visiual Studio? Chcę napisać stronę w php, ogólnie popracować i potrenować, wcześniej siedziałem w C#. Czy jest coś takiego? A jak tak, to które jest najlepsze? pzdr! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy NetBeansie masz wiele użytecznych funkcji, w tym wiele API do różnych web services, automatyczne tworzenie metod magicznych, automatyczne dodawanie setterów oraz getterów przy skomponowanej liście właściwości klasy, dostęp do baz danych pośrednio z poziomu samego IDE, praca na zasobach zdalnych i automatyczny zapis (S)FTP. Oczywiście podpowiadanie składni, wyświetlanie dokumentacji php przy pisaniu funkcji.
Jest na prawdę dobrze, tylko jeden minus - czasem na NetBeansa trzeba chwilkę poczekać. Jakby był szybszy - to byłby ideał. Na Eclipse z PDT nie pracowałem jeszcze, a to chyba najważniejsza konkurencja jeśli chodzi o IDE dla PHP, więc popytaj jeszcze o to środowisko. Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 15.04.2012, 08:38:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 19:03 |