![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie wyświetla mi wyniki z tabeli X. Chciałbym, aby wyświetlało mi wyniki z tejże tabeli, ale tylko i wyłącznie wyniki, których zawartość kolumny "Z" posiada wartości "1". Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, super. Pomogło. Znalazłem błąd.
Mam jeszcze jedno pytanie. Mam plik graficzny o adresie "www.adres.pl/adres.png" ma on wymiary "100x100" w jaki sposób mógłbym wyświetlić kawałek tego obrazka o rozmiarach "20x20" jeśli w bazie id=1 ma on przypisaną pozycję x=1 i y=2? Ma ktoś jakiś pomysł? Biorąc pod uwagę tą pozycję powinien on wyświetlać kawałek obrazka między 20px-40px, a 40px-60px. Biorąc pod uwagę, że pozycja x=0 to 0px-20px (X= długość) (Y= szerokość)
Ta funkcja działa poprawnie. Tylko chciałbym teraz, aby pozycje: "14" i "2" były pobierane z bazy danych i aktualny adres "http://adres.pl/adres.png" również. W komórce X są zawarte parametry, o których wspomniałem wyżej. Fragment wygląda tak:
jak z tego kodu mogę pobrać 15 (do zamiast aktualnego "14") i 2 (zamiasta aktualnego "4") EDIT. Próbowałem już chyba wszystkiego. Opiszę raz jeszcze. Chodzi oto, aby w miejsce zmiennej $a wyświetlało liczbę pobraną z bazy (kolumna "X") Liczbę ma pobierać z ciągu znaków:
Jest to zawsze pierwsza liczba po "x" po nazwie "icons"
chodzi o liczbę zero i tak samo dla zmiennej $b tylko pierwszą liczbę po "y" ma ktoś jakiś pomysł? Ten post edytował ememem 13.04.2012, 20:21:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:05 |