![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisalem sobie taki kod na przerzucanie zdjec i dziala niestabilnie.
Skrypt dziala tak, ze pobiera z id nr i nr ten wskazuje na zrodlo w atrybucie rel ktore jest wyswietalne jako duze. Stworzylem nawigacje next i back ktora sie zapetla oraz przycisk close do zamkniecia powiekszonego zdjecia. Problem dokladnie wyglada to tak, ze skrypt dziala w porzadku jesli przerzucam zdjecia do tylu lub do przodu ale w granicach ilosci zdjec od 1 do 4 a jesli cofne z pierwszego zdjecia lub dam do przodu z 4 to skrypt zaczyna wyrzucac zamist zrodla undefined. Kolejny problem zaczyna sie wtedy gdy uzyje przycisku close - i ponownie wybiore zminiaturek zdjecie do powiekszenia - wtedy nawigacja next i back szwankuje... wywala czasami undefined. Może ktoś zna lepszy sposob pobierania numeru z wybranego diva (w moim przypadku id="fotx"), np bez użycia atrybutu id? Ja w tej chwili musze wyciagnac tresc z atrybutu id oraz wyciagnac usuwajac przednie "z" numer, nastepnie formatuje tresc na integer (parseInt) i dopiero moge stosować dzialania +/-. Bardzo prosze zeby ktos pomogl mi ogarnac problem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, bardzo mi pomogles! Sam chyba długo bym na to nie wpadl...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:29 |