![]() |
Tematy na forum Pro mogą zakładać jedynie moderatorzy. W otwartych tematach może pisać każdy, kto ma coś fachowego do powiedzenia. Wszystkie posty nie wnoszące nic do tematu będą natychmiast usuwane, a ich autorzy dostaną ostrzeżenie.
Jeśli uważasz, że jakiś temat jest warty dyskusji na tym forum, zgłoś go w temacie Propozycje.
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnio zastanawiam sie w jaki sposob napisac jadro systemu webowego w php - doszedlem do wniosku, ze najlepiej uzyc singletonow do tworzenia instancji klas (db, io, klasa sesji, szablonow itp.) czy jednak lepiej aby jadro bylo rozproszone (wiele klas, kazda posiadajaca metode instance() ) czy raczej napisac jeszcze jednak klase Kernela, ktora to klasa przechowywala by w sobie metody tworzenia instancji i instancje wszystkich podsystemow, oraz kontrolowala wszelkie proby uzyskania takiej instancji ?
Jestem ciekaw jak wy to widzicie ? w jaki sposob wy pisaliscie rdzen systemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie z innej beczki, lecz tez dotyczy jadra .
Mianowicie ile ? Jak dlugo wykonuje sie skrypt strony waszej, ktory analizuje dane, przetwarza je i wypluwa do przegladarki. Wlasnie dobiegl koncu pisanie mojego systemu i nie wiem czy sie cieszyc czy nie, ale jeszcze tak dlugo stworzone przeze mnie skrypty sie nie wykonywaly. Do rzeczy: Kod strona wygenerowana w : 0.0348260 sekund
czy to duzo ? Moze podacie jakies swoje wyniki dla porownania. Moj system narazie zawiera automatycznie ladowane moduly, prosta administracje strony - tzn, administracja uzytkownikow, oraz edycjia pozycji w menu. W kazdym badz razie ten wynik wydaje sie jak dla mnie duzy. Ciekawi mnie w jakim czasie generuje sie np: to forum, lub vortal php.pl ... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:09 |