![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
robię właśnie odpłatnie stronę internetową (właściwie wizytówkę...) dla jednej z firm. I tutaj mam pytanie - czy do jej zrobienia mogę używać obrazków znalezionych w internecie? Czy zmienia coś to, że otrzymam opłatę za tą stronę? Jak się mają do tego prawa autorskie? Czy może istnieją jakieś udostępnione zdjęcia/obrazki, które mogę używać do dowolnych celów? Jakie mogę mieć konsekwencje tego, że zamieszczę cudzy obrazek na własnej stronie? Z góry dziękuję za pomoc... Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Google nie udostępnia żadnych obrazów, a jedynie pokazuje na jakich stronach się znajdują, a tam już z pewnością masz jakieś info skąd pochodzą i jakie/czyje są do nich prawa. Jest tylko info,że niektóre obrazy mogą posiadać licencję.A tak ,a pro po google ,czy pokazywanie zdjęć licencjonowanych na domenie google ,która jest publiczna,do końca jest legalne-nawet jeśli by były pokazywane ich miniatury? Ten post edytował Niktoś 11.04.2012, 19:03:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:31 |