Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Pobieranie treści ze strony www, Problem algorytmiczny z pobieraniem treści ze stron www
Xanteros

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, Mam mały problem z napisaniem aplikacji. Potrzebuję zrobić program, który będzie pobierał odpowiednią treść ze strony www i ją modyfikował. Mianowicie np weźmy to forum. Chciałbym aby program wszedł w dział php, pobrał tylko dzisiejsze posty i np pobrał z tych postów tylko nazwy użytkowników i zapisał je w MySQL. Strony na których będzie działać moja aplikacja nie mają kanałów rss i nie mam dostępu do nich (w sensie do ich bazy danych czy do cms). Problem polega na tym, że nie wiem jak to ugryźć. Myślałem o pobieraniu konkretnego div'a, ale na każdej stronie klasa lub id danego div może być inna, poza tym chodzi też o pobieranie najnowszych danych a nie staruch (czyli takich z dzisiejszego dnia, jutro z jutrzejszego itd). Jak to rozwiązać?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Xanteros

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tzn tu nie będzie kradzieży danych. To co podałem to tylko przykład. Program będzie działać całkowicie inaczej niż przechowywanie danych (w zasadzie nie będzie tego robił) Jednak był to najprosztszy sposób na przedstawienie sytuacji a nie zdradzanie celu aplikacji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z datami postów to niestety jest tak że te moje treści które muszę pobrać niestety nie zawsze mają zapisaną datę. To było by za proste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale dzięki za podpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) napewno zaraz poczytam dokładnie o nich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

edit:
Już znalazłem szybki sposób (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mianowicie każda moja strona ma możliwość wyszukiwania artykułów po pewnych kryteriach, w tym po dacie dodania (między innymi można wybrać oferty z ostatnich 24h, co mnie już urządza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Czyli jedynie wystarczy na każdej stronie wypełnić formularz wyszukiwania, skopiować link który się wygeneruje i pod tym linkiem, zawsze będą artykuły które mnie interesują (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Xanteros 11.04.2012, 22:15:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 03:49