![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład struktury strony www.przyklad.pl:
- /dane/ - /dane/edytuj - /dane/usun Mam także: - /admin - /admin/uzytkownik - /admin/uzytkownik/dodaj - /admin/uzytkownik/usun - /admin/uzytkownik/szukaj Pytanie dotyczy pogrubionego. Czy stosuje się zagnieżdzenie kontrolerów? Chciałbym (bo tak wg mnie jest natualniej) aby pod adresem /admin/uzytkownik uruchomił się konkretny kontroler. Na ten moment kontrolerem jest "admin", a akcje wywołuje za pomocą adresu uzytkownik-dodaj, uzytkownik-szukaj czyli tak na około. Ten post edytował markonix 9.04.2012, 16:48:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może być tak jak już napisali wyżej folder w którym wrzucisz te kontrolery, a mogą to być pojedyncze kontrolery. Nie wiem jak to w zendzie wygląda ale w takim symfony wystarczy prosta regułka dla routingu:
Kod admin_user: url: /admin/uzytkownik/:action param: { module: adminUser } requierments: { action: dodaj|usun|szukaj } I podobnie np w artykułach czy tam innych rzeczach. I wszystkie kontrolery dla admina mogą się zaczynać od admin z dodanym "prefiksem" danej rzeczy którą wykonuje dany kontroler. W tym wypadku zarządzanie użytkownikiem. Albo jeszcze inaczej, stworzyć panel administracyjny, jako inna aplikacja, wtedy tylko będziesz robić kontrolery bez przedrostka admin. Opcji w sumie jest wiele (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:46 |