Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne]sortowanie powtórzeń, potrzebny skrypt do przesortowania bazy danych .txt
jaszpol

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum jako iż jestem nowy to postaram się w miarę zrozumiale przedstawić problem jaki mam. Otóż posiadam baze 3 tys maili w formacie .txt w układzie
mail@mail.com
mail@mail1.com
mail@mail.com
itd. aż do 3000

Mam problem ponieważ podczas gdy wysyłam te maile to są powtórzenia adresów. Są to maile z moich paru stron i jak ktoś rejestrował się na wszystkich moich stronach to jest parę razy w tej bazie. Chciał bym od was uzyskać jakąś pomoc, wskazówkę jak usunąć te powtórzenia maili. Bo ręcznie raczej nie będę 3000 maili sortował. Jakieś podpowiedzi?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
redeemer

-----

Dziwne - powinno zadziałać. Do "wypisania" duplikatów służy przełącznik -d w poleceniu uniq. Spróbój jeszcze: sort -u plik.txt
+Quote Post
jaszpol

-----

Cytat(redeemer @ 10.04.2012, 15:38:39 ) *
Dziwne - powinno zadziałać. Do "wypisania" duplikatów służy przełącznik -d w poleceniu uniq. Spróbój jeszcze: sort -u plik.txt

Właśnie też mnie to dziwi że nie działa tak jak powinno po wpisaniu sort -u plik.txt wyskakuje to samo co przy wpisaniu sort plik.txt |uniq.
Dopiero jak wpisałem sort -d plik.txt to zaczęły wyskakiwać powtórzenia ale z tego co widzę. To za każdym razem wyskakuje 200-parę.
Ale to nie wyskakuje tak jak trzeba bo wyskakują powtórzenia nicku przykładowo, jest wpisane
test1@gmail.com
test1@o2.pl
i traktuje to jako powtórzenie co nie powinno :| Więc nadal mi za wiele to nie pomogło. Bo potrzebuję przesortować całe 3000 maili.

Ten post edytował jaszpol 10.04.2012, 16:36:56
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:51