![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam nie wiem jak wyciągnąć dane z ajaxowego żądania i nadpisać dom np.diva.Mam prostą funkcje:
Cytat $.ajax({ url: pathname, success: function (data) { $('#cos').html(data); } }); Funkcja przeładowuję stronę i wynik zapisuje do zmiennej data.I teraz mam przykładowo: Cytat <div id="cos"></div> Jak nadpisać tego diva? $.ajax({ url: pathname, success: function (data) { $('#cos').html(data.cos); } }); Czy dobrze kombinuje? Ten post edytował Niktoś 3.04.2012, 11:03:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie których rzeczy nie zaimplementujesz w MVC ,architektury tj. MS Enterprise Library,AppFabric,WMI itp.Chyba ,że się mylę.Mniejsze kombinacje przy stawianiu webservice ,łatwa implementacja webmethod.Nie przekreślaj całkowicie webformsów,nie są aż takie złe -tylko z tym ajaxem strasznie.Wydaje mi się ,że webformsy mają większe/szersze możliwości od MVC choć może to są moje subtelne odczucia.
Ten post edytował Niktoś 7.04.2012, 00:48:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie których rzeczy nie zaimplementujesz w MVC ,architektury tj. MS Enterprise Library,AppFabric,WMI itp.Chyba ,że się mylę.Mniejsze kombinacje przy stawianiu webservice ,łatwa implementacja webmethod.Nie przekreślaj całkowicie webformsów,nie są aż takie złe -tylko z tym ajaxem strasznie.Wydaje mi się ,że webformsy mają większe/szersze możliwości od MVC choć może to są moje subtelne odczucia. wyprobuj obydwie architektury i wtedy je oceniaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jak na razie siedzisz tylko w webforms wiec twoja ocena jest subiektywna. w MVC web servicem moze byc zwykła akcja w kontrolerze. poza tym jak chce wykorzystac 2 razy jakis kawalek kodu to nie musze robic nowej kontrolki (co za idiotyczny pomysl), wystarczy mi partial view, lub partial akcja jesli potrzebne sa jakies dane. Razorowe templaty sa 10x bardziej czytelne niz kontrolki asp ktore mieszają sie z htmlem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:12 |