![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujący problem:
Wpisując tekst w formularz kontaktowy z polskimi znakami tekst coprawda dochodzi z prawidłowymi polskimi znakami do adresata, lecz jeżeli wpisuję się kod captcha niepoprawnie to stronka ładuje sie ponownie i pojawia się komunikat że kod się nie pokrywa. Wtedy z polskich znaków robią się dziwolągi i ukazuję się znak zapytania przed tymi dziwolągami. Niestety nie udało mi się znaleźść rozwiązania szukając w googlach oraz na forum php.pl. Wielkie dzięki za każdą porade! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Użyłem kodowania utf-8 (bez BOM) do wszystkich stron. Kod formularza kontaktowego:
Kod "mail.php":
Plik ".htaccess" zawiera kod: AddDefaultCharset Off AddDefault utf-8 .html .htm .php AddDefaultCharset On Wielkie dzięki za każdą porade! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź.
Niestety instrukcja pod linkiem dotyczy folrmularzy kodowanych w ascii(iso). Sam formularz jest sprawny i wysyła poprwanie polskie znaki - dochodzą poprawnie. Chodzi o to, że po wypełnieniu pól tekstowych i ponownym załadowaniu strony (n.p. jeżeli się wpisze źle kod captcha), to polskie znaki zamieniają sie w dziwolągi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:34 |