Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Tworzenie pół (pomoc)
szymonk237231

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie po raz kolejny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nie wiem jak dobrze zrobić skrypt. Bo robie skrypt dodawania kolejki (każdy z każdym), i zrobiłem juz do tej pory tak, że pojawiają się pola select i w nich nazwy zespołów. Ale ja chce zrobić tak, że zliczy mi z bazy liczbe zespołów (to juz zrobiłem) i na podstawie tego zliczenia utworzy mi tyle pól select ile jest zespołów. Jak takie coś zrobić?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
szymonk237231

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Łosz kurde, teoretycznie z początku nie wiedziałem o co chodzi, bo dopiero to moje początki. Postaram się to zrobic. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki za odpowiedź

Cytat(prowseed @ 9.04.2012, 16:55:09 ) *
dobra, nie chcem i sie tego pisac, bo tak na prawde wszystko masz, musisz to tylko umiejetnie skleic. Dzialasz na moim kodzie, dodatkowo robisz mysql_num_rows($list); i przypisujesz to do zmiennej. Pozniej w funkcji while($zmienna > 0){ tu wyswietl $list}
Dodam, ze wtedy kazdy select bedzie mial taka sama wartosc pola 'name', dlatego proponowalbym $list wrzucic w funkcje, ktora jako parapetr przyjmuje $zmienna i podstawia pod name, wiec bedziesz mial np list-3
Nie zapomnij na koncu petli dodac $zmienna--;

Teraz probuj, jak bedziesz mial jeszcze z czyms problem, to pytaj, ale na tym etapie sam musisz sie pomeczyc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Tylko jeszcze pytanie, Jak ma wyglądać While?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 09:01