![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śledzę sobie tę "dyskusję", bo też zamierzam kupić nowy telefon.
Wątek powinien się już nazywać Android vs iOS :] Też nie jestem po żadnej ze stron, ale zarówno zwolennikom Apple jak i Androida można wytknąć w tym temacie próby indoktrynacji, czy jakby to tam nazwać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście wszyscy rozgarnięci wiedzą, po czyjej stronie stoi racja, entuzjaści Apple (mls, Twist, dr_NO) przedstawiają całą firmę jak i wszystkie jej produkty, przez pryzmat posiadanego przez nich sprzętu (tejże firmy), osobistych doświadczeń oraz zapewne reklam... W swoich poglądach nie umiecie się zdystansować/oderwać od swojego punktu widzenia i spróbować spojrzeć na wszystko szerszą perspektywą. Bardzo się cieszę, że dla Was jest to idealny sprzęt, ale nie możecie pojąć jednej rzeczy, mianowicie, nie jesteście jedynymi odbiorcami tego rynku. Nie wiem czy zauważyliście, oprócz Was, istnieją na świecie jeszcze inni ludzie - różni ludzie. Każdy ma swój gust, przyzwyczajenia, pewną zasobność portfela i priorytety, którymi się kieruje. Faktem jest to, że sprzęt z Androidem jest bardziej uniwersalny. Daje się skonfigurować (scustomizować), więc siłą rzeczy trafia na szerszy rynek. Poza tym jest tańszy, a polityka firmy Apple odrzuca wielu ludzi, np. mnie. Chodzi tutaj właśnie o narzucanie użytkownikom tego, co wg Apple jest dla nich lepsze. Poza tym nieźle się cenią. Gdyby ich sprzęt kosztował współmiernie do oferowanych możliwości, na pewno głosów krytyki byłoby mniej. Od siebie mogę dodać fakt, że jedynym dużym plusem jaki udało mi się znaleźć na korzyść sprzętu Apple, tu Maca, to bezproblemowa współpraca z urządzeniami Firewire, niestety ani Linux (brak sterowników), ani Windows nie radzi sobie dobrze z tym tematem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:07 |