![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ktos tam plakal, ze nie podaje linkow. Naprawde tak trudno to wygooglowac? No chyba trudno, skoro żadnego nie podałeś? Napisać to ja sobie mogę, tych danych w głowie ot tak mieć nie mogłeś, jeżeli są prawdziwe. Prawdopodobnie jeżeli są prawdziwe, mogłeś je wówczas skopiować z jakiejś strony. Czy dla świętego spokoju nie mogłeś podać linka? Widzisz, nie mogłeś, bo najwyraźniej te dane są tak samo prawdziwe, jak mój słoń ludożerca. Cytat Jjeszcze jedna rzecz. wyciagacie z kazdego telefonu po jednej rzeczy, zeby moc przyrownac go z Iphone. Czy to nie swiadczy samo w sobie o wysokiej jakosci Iphone? Wysokim czym? Mam ci przypomnieć ile procent iPhonów 4 zostało zwróconych do gwarancji z powodu niedziałającej anteny? Nie wspominając o wiecznych plamach na retinie. Wejdź sobie na forum, przykładowo myapple. Tam jest jeden temat który ma chyba najwięcej stron spośród wszystkich tematów. A dotyczy iMac'ków i pojawiających się na nich plamach. Są przypadki że ludzie po 3-4 razy zwracają ten sam komputer na którym pojawiają się te same usterki. O jakiej jakości ty człowieku mówisz? Każda firma popełnia błędy, jedni sobie z nią radzą lepiej, drudzy gorzej. Tyle że w przypadku apple to wygląda tak: antena nie działa? Bo źle trzymacie telefony! Tak sam największy inżynier wszech czasów powiedział, że użytkownicy źle trzymają telefony. A winą była wada konstrukcyjna. A jak to wygląda w innych firmach? Zależy od firmy, ale podam przykład na samsungu, bo ten był ostatnio. Jakoś w grudniu była premiera galaxy nexusa i wadliwa była antena 3g która w momencie przełączenia z 4g na 3g fixowała i cały telefon wariował. Cała produkcja telefonów została cofnięta, i wszyscy ci którzy już kupili wymienili telefon na nowy lub odesłali go do gwarancji. A jak to wygląda u apple? Wadliwy konstrukcyjnie iMac nadal jest produkowany i ludzie nadal je kupują. Wam się wydaje że jak ktoś wam powie że sprzęt dla profesjonalistów, że jest droższy bo jakość jest wyższa, to tak jest w istocie? Chyba wam się tak wydaje, bo wierzycie w to co mówi apple.. Cytat Ale do czego mam podawać linki? Wyrażam tylko swoje zdanie na temat urządzenia, nic poza tym. Wybacz, ale skrajnym idiotyzmem byłoby podpieranie tego linkami. Link miałbyś podać do tej twojej informacji że na nokii aplikacje instalują się 20minut. Źle to napisałem, moja wina.. Cytat OK, świetnie, ale ja nie chcę robić z systemem nic więcej. Wyjmuję urządzenie z opakowania i dla mnie ma ono po prostu działać. Nie grać i świecić, ale zapewniać swoją pełną funkcjonalność. To samo tyczy się komputerów Apple - wyjmujesz z pudełka, włączasz i możesz od razu używać. Microsoft póki co tego nie ogarnął. A Linuxa niestety wciąż mało który producent instaluje seryjnie. A jakiej to funkcjonalności komputery z preinstalowanym windowsem nie mają? Lub idąc do sklepu, jakim cudem udaje ci się kupić laptopa bez windowsa? Jak mój brat chciał kupić bez windowsa, to w 4 sklepach go wyśmiali. I kupił z windowsem, którego z dysku wywalił. Z linuxem też można kupić, przeważnie wtedy kiedy nie ma na nim windowsa.. Jeżeli sprzęt kupujesz osobno to systemu nie będzie, ale tak to w sklepie ciężko spotkać komputer bez systemu. Tak jak już wcześniej napisałem, poprzyj to jakimiś dowodami, bo wiesz, ja w domu mam słonia ludożerce.. Cytat Jak ktoś lubi grzebać w bebechach systemu, to wybiera Linuxa i Androida. Jak ktoś ma dosyć takiej zabawy wybiera Maka i iPhone No weź mnie nie rozśmieszaj. Jeszcze nie tak dawno żeby sformatować pendrive i wrzucić na niego OSX to na maku trzeba było wirtualizować windowsa. Na windowsie czy linuxie też nie trzeba grzebać. Porównujesz maka ówczesnego, do zamierzchłych czasów windowsa/linuxa. Brak słów, taki duży a taki [..]. Cytat SIRI - J. ang. - Mi to akurat nie przeszkadza, bo jezyk polski jest dla mnie jezykiem drugim, ktory uzywam generlanie tylko gdy czytam to forum. Na co dzien pracuje, mieszkam i porozumiewam sie po ang. Rozumiem, ze dla kogos moze to byc problem. Jest to wada, ktora pewnie zostanie niedlugo oprawiona, Gościu - tobie! To że tobie nie przeszkadza, nie znaczy że miliony osób umieją angielski lub mieszkają poza polską. Na wała mi ficzer z którego korzystać nie mogę? Do napinania się w internecie? Super.. I to jest kolejny argument, że iphone nie jest dla każdego, z pewnością nie dla większości naszych polityków, którzy języki obce umieją tylko jeżeli ktoś im tłumaczy. Cytat Co lepiej swiadczy o sprzecie niz lojalnosc klientow? Tymbardziej, gdy sprzet jest drogi? Gdyby lepszy sprzet byl dostepny taniej to lojalnosc bylaby na nieporownywalnie nizszym poziomie (np. HTC, Samsunga) OMFG - co za bzdury i brednie.. Wiesz jaki klient jest lojalny? Nie ten który kupił tańszy/droższy produkt, ale ten który jest zadowolony. Jeżeli kogoś coś w iphonie wkurzy i od niego ucieknie, to ucieknie dlatego że telefon był za drogi? Miał mały wyświetlacz? Czy może dlatego że go wkurzył? Brak logiki w twoim rozumowaniu jest postępujący. Cytat co jest z drugiej strony? Jeden na 2 lata, za to lepiej dopracowany, swietnie grajacy, wiekszcy wybor aplikacji, nie trzeba byc technical - wsyztsko jest intuicyjne, wyzsza jaksoc aplikacji, imessage, i cloud - telefon gotowy do uzycia zaraz po wyjeciu z opakowania. Takei rozwiazanie sprawdza sie dla przeceitnego uzytkowniak telefonu i dla biznesu. Android jest odpowieniejszy dla mobile geekow, ktorzy lubia spedzac czas na customizacji sprzetu. Każdy telefon jest gotowy do użycia zaraz po wyjęciu. To nie jest jakiś awesome ficzer apple, że telefon dopiero wyjęty z pudełka jest gotowy do użycia. Kto w ogóle kupiłby telefon który jest nowy i nie nadaje się do użycia? Co ty za pierdoły opowiadasz? Brak mi słów na te idiotyzmy co wy wypisujecie. Nie wiem co by miało być takiego w telefonach z androidem żeby się nie nadawały zaraz po wyjęciu z pudełka do użytku? Jakieś argumenciki? Najlepiej poparte dowodami? Czy może tak sobie pierdzielicie bo tak wam się wydaje, że tylko apple tworzy sprzęt który po wypakowaniu jest gotowy do użycia? Poprawiliście mi tym humor (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pisałem już o moim 6 letnim bracie który sobie instalował aplikacje na tablecie (galaxy tab 10.1). 6 latek raczej geekiem być nie może (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) więc argument o intuicyjności, czy że trzeba być geekiem odpada. Lepiej dopracowany? Wątpię, no chyba że plamy na ekranie: http://www.youtube.com/watch?v=fcJHHBwJ-sY czy niedziałająca antena: http://www.spidersweb.pl/2010/07/wreszcie-...w-iphone-4.html jeżeli to nazywasz dopracowaniem, za 3 tysiące papierów, to wiesz co? Wolę mojego niedopracowanego androida za 400zł w którym plamy się nie pojawiają i w którym antena działa. A to są nie wszystkie bolączki związane z produktami apple. Jak już powiedziałem, każdy produkt ma wady. Nie ważne czy to apple, czy inna firma. Ale nie, głupi fanboj tego nie dostrzega, tego nie rozumie. Dla niego to nie są problemy! To są nowe ficzery! apple to zdecydowanie wiara, bo mimo podkładanych kłód pod nogi, żeby dalej używać danego sprzętu i jeszcze go zachwalać, to trzeba conajmniej ślepo wierzyć w to co mówią na nabożeństwach keynote. Cytat Przez wiele lat na forach wybuchały tu i ówdzie flame tematy Linux VS Windows ; Atari VS Commodore Teraz mamy Android VS IOS i tak można w nie skończoność a prawda moim zdaniem jak zwykle leży w połowie, zarówno android jak i ios jest dobrym wyborem Ja wybiorę androida ze względu na jego zalety, Ty wybierzesz IOS ze względu na jego zalety , Kowalski weźmie telefon z androidem ze względu na cenę (1zł na abonament ) i też będzie zadowolony Dokładnie tak i nie ma co pisać, że iOS jest najlepszy, bo taki nie jest i nigdy nie będzie, i żaden inny system najlepszy nie będzie. Napisałem to już ze 3 razy, ale ci fanboje tego w ogól nie zrozumieli, oni ciągle myślą że ja podaje jakieś argumenty świadczące o wyższości androida nad iOS, a ja je jedynie podaje, żeby udowodnić że w innych systemach nie brakuje tego co jest w iOS. Ale fakt, żeby to zrozumieć, trzeba do pewnych kwestii dojrzeć emocjonalnie, co jest dla niektórych niezwykle trudnym wyczynem, niektórzy nawet do końca życia nie potrafią tego osiągnąć.. @Fifi209 wydajność tak na prawdę nie ma sensu, dlatego że ty napiszesz że ta wydajność stosujesz przykładowo do uruchomienia jeszcze jednego systemu na telefonie. Ot takiego ubuntu: http://www.dobreprogramy.pl/Pukpuk-Kto-tam...nosc,30438.html i mieć jednocześnie system desktopowy i system mobilny w "kieszeni". Dla nich to jest tak - ty musisz mieć 4 rdzeniowy telefon dlatego że android ma super wymagania i na byle czym nie pójdzie. Oczywiście jak to fanboje lubią robić, porównują iphona (najlepiej najnowszego) do jakiegoś telefonu z androidem za 400zł (tak jak zrobił to @Twist i zresztą jak robi to niemal każdy fanboj). Ale jak chodzi o kwestię systemową, to napiszą ci że musisz mieć 4 rdzenie, 1gb ram.. Niestety, ale takie jest rozumowanie fanbojów, bo oni nie są techniczni, ale rzeczy techniczne lubią bezsensu porównywać, mimo że ich wcale nie rozumieją.. Podsumowując, fajnie że odpisaliście, ale dalej robicie to co jest domeną fanbojów - nie popieracie swoich argumentów żadnymi linkami. Niczym. Każdy ma wierzyć wam na słowo, albo sam sobie wyszukać.. Na litość boską, ptfu, jobsa. Ogarnijcie się i bez poparcia swoich argumentów, nie piszcie, bo to nie ma sensu. No chyba że jesteście trollami i lubicie prowokować innych, nie wiem sprawia wam to wówczas radość, czy jesteście zadowoleni z siebie że mogliście "brzydko" napisać o innych rzeczach.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Fifi209 wydajność tak na prawdę nie ma sensu, dlatego że ty napiszesz że ta wydajność stosujesz przykładowo do uruchomienia jeszcze jednego systemu na telefonie. Ot takiego ubuntu: http://www.dobreprogramy.pl/Pukpuk-Kto-tam...nosc,30438.html i mieć jednocześnie system desktopowy i system mobilny w "kieszeni". Akurat o tym nie wiedziałem, ale to może być super sprawa, choćby ze względu że SGS II ma wyjście HDMI (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co to za problem zabrać ze sobą kabelek? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Żaden, a możesz oglądać filmy full hp na tv bez problemu - właściwie teraz też można (All share) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:06 |