![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat update jest prosty i bezproblemowy (nie to co w Androidzie) Niby z jakiej racji?Itunes jest o wiele glupszy i jest mniej user friendly w ogole jego UI nie ma sensu Cytat SIRI - J. ang. - Mi to akurat nie przeszkadza, bo jezyk polski jest dla mnie jezykiem drugim, ktory uzywam generlanie tylko gdy czytam to forum. Na co dzien pracuje, mieszkam i porozumiewam sie po ang. Rozumiem, ze dla kogos moze to byc problem. Jest to wada, ktora pewnie zostanie niedlugo oprawiona, Ty jestes 0,00000001% uzytkownikow Cytat jest podana liczba 600 000 (apple) vs 500 000 Android market. Te dane pewnie sa juz nieaktualne, ale mniej wiecej przedstawiaja pewne roznice Wiec jak widac jest mniej wiecej tyle samo nie ta sama przepasc co WP7 ktore ma 70k aplikacji Cytat Jakosc. Appstroe - Kazda aplikacja przechodzi moderacje - aby stworzyc moderacje tzreba zakupic licencje, a jak ktos inwestuje pieniadze to bardziej sie stara o jakosc swojej aplikacji. - kazda aplikacja dedykowana pod jedno urzadzenie (wlasciwie 3, ale z jednej rodziny) - Brak smieciowych i powtarzanych aplikacji. Androimarket - brak moderacji - wolny dostep do tworzenia aplikacji - setki urzadzen z androdiem, wiec wiele aplikacji nie dziala cross devieces - ogromny procent smieciowych i powtarzanych aplikacji Nawet sie nie wypowiem bo juz wczesniej bylo pisane a ty dalej to samo Cytat Dalej: Ludzie posiadajacy Iphony chetniej wydaja kase na dodatkowe aplikacje. Dlatego jest to atrakcyjny rynek dla developerow. W przeciwienstwie do Androida, gdzie wiele ludzi ma podejscie "zaplacilem za telefon, reszta mi sie zalezy za darmo" - dlatego (develoeprzy) cetniej inwestuja w AppStore Wniosek? AppStore bije na glowe AndroidMakret Uzytkownicy ktorzy wydaja 1,5-2k za telefon na andku tez z pewnoscia sa tym segmentem ludzi ktorzy pracuja na platnych wersjach programow. Wniosek jestes zakochany w apple Cytat Takei rozwiazanie sprawdza sie dla przeceitnego uzytkowniak telefonu i dla biznesu. Android jest odpowieniejszy dla mobile geekow, ktorzy lubia spedzac czas na customizacji sprzetu. Ok sam sobie odpowiedziales ajfon jest fajny dla laikow lub graczy nic wiecej, ktos kto sie bardziej zna wie jaki jest haczyk, choc wcale nie mowie ze iphone to zlo sam lubie ale zabardzo ogranicza. Cytat Jjeszcze jedna rzecz. wyciagacie z kazdego telefonu po jednej rzeczy, zeby moc przyrownac go z Iphone. Czy to nie swiadczy samo w sobie o wysokiej jakosci Iphone? Bo android oferuje wiele urzadzen, dla roznych kategorii ludzi, kazdy ma swoje wady i zalety poprostu nie jest tak monotonnie jak u apple-a |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:02 |