![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I później iphona w wersji4+... zobaczysz i poczujesz różnicę, zapewniam, a w dodatku "Smartfon zadebiutuje w drugim kwartale 2012 " czyli jakieś 3 lata za apple. To był tylko przykład, a iphona 4s nie dalej wczoraj podłączałem na swoim komputerze pod itiunes które wczoraj instalowałem. W przypadku wersji czwartej i piątej iphone moim odczuciu jest strasznie kanciasty, w wersji 3g z którą również miałem "przyjemność" takiego odczucia nie miałem. Mało tego, sam telefon (iphone 4s) jest cięższy od mojego nexusa s i jak swojego nexusa nie czuje w kieszeni, czasami mam wrażenie że go gdzieś zostawiłem (paskudny, trzeszczący plastik), tak w przypadku iphona już czułem że trzymam telefon w dłoni. Ale w sumie nic dziwnego aluminium + szkło. A z tą kanciastością to może kwestia przyzwyczajenia - możliwe, co nie zmienia faktu że z tym "idealnie leżącym w dłoni" to ktoś nieźle przebajerował. Cytat Dwa, że właśnie że na każdym urządzeniu Android jest inny to uważasz to za zaletę? Powiedzmy że masz 2-3 smartphony od różnych producentów, dostajesz aktualizacje w różnym czasie, o różnej porze, nie zawsze kompatybilne ze sobą. Ja dziękuję za takie wsprawcie. Nie uważam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) o czym nawet napisałem, że dla mnie android to tylko stockowa wersja, prościutko od google, bez żadnych wodotrysków od producentów - dlatego też posiadam nexusa, a nie galasy s2. A później jeżeli ktoś chce coś zmodyfikować to niech sobie modyfikuje ale już na własną rękę. Aczkolwiek najlepiej poprzez aplikacje, dzięki czemu dalsza aktualizacja systemu przebiegałaby bez większego problemu. Cytat Czy któryś z fanbojów Androida jest mi wstanie wmówić że szerszy o ~25% i wyższy o ~10% telefon TO JEST ZNACZNIE większy telefon? Przyłóż jeden do drugiego, I NIE, NIE NA FILMACH KTÓRE SĄ TENDENCYJNE Z KTÓREJ KOLWIEK STRONY NIE SĄ KRĘCONE, a fizycznie, zobaczysz o czym piszę. Przykładałem do iphona 4s, wczoraj (IMG:style_emoticons/default/Rkingsmiley.png) chcesz to ci nagram filmik, zrobię fotkę. Może i jest to widoczne, ale to nie są rozmiary takie żeby nie móc telefonu do kieszeni włożyć i trzeba wówczas się zaopatrzyć w bojówki z bocznymi kieszeniami w której będzie można nosić telefon, bo są jest to bardzo mocno przesadzone stwierdzenie. O czym też napisałem, że różnica jest, owszem, ale nie jest to różnica jak w przypadku dawida i goliata. Cytat Android TO WŁAŚNIE JEST system który się dostaje i powinien działać, przynajmniej takie ma stwarzać wrażenie, bo poco inaczej go reklamować jako przyjazny system mobilny, dla Krystyny czy Janiny.. Gdyby mi jeszcze został mój były tablet, to bym ci nagrał jak mój 6 letni brat, sam włącza sobie gry, czy też sam instaluje aplikacje. Dodam że umie czytać, ale musi literować. Nie zna obcych języków ani nie jest geniuszem. Mogłem w sumie wcześniej nagrać ten filmik, i go pokazać, no ale przepadło, bo tabletu już nie mam.. Cytat To porównanie NOWYCH technologii, iphone miał już dużo wcześniej sterowanie głosem (ba nawet odtwarzacze iPod). Dodatkowo, technologia Google to jedynie proste komendy, nie ma pokazanego porównania z np. bookowaniem terminów, ich zmianami czy anulowaniem. Swoją drogą, na tym filmie (http://www.youtube.com/watch?v=ORk1vBUw2LE) jakoś widać responsywność i szybkość działania SIRI, czy aby napewno, na Twoim porównaniu (wychodzącym z googla jak mniemam sądząc po wykonaniu) obydwa korzystają z tej samej sieci WIFI, a np. iPhone się wlecze bo korzysta z jakiejś ograniczonej przepustowości łacza? Tego nie wiemy To nie są tylko proste komendy. Możesz sobie również dyktować smsy w czasie rzeczywistym: http://youtu.be/Ts5WBm0tXzI i różnica jest taka że działa tam również i polski. Czego o SIRI powiedzieć nie można. Szukałeś czegoś w siri np w polsce? Bukowałeś bilety lotnicze? Fajnie że to działa w stanach, tylko pani janina czy krysia z księgowości nie umieją angielskiego i nie mieszkają w stanach - po co im ficzer którego używać nie mogą? Do wymieniania zalet iphona na forach internetowych? Cytat Polecam dokleić spojler.. Na co Ci starczył wyobraźni? Serio pytam, zrób screenshoty pulpitu i pokaż coś tam napłodził, ja się odwdzięczę tym samym, z przyjemnością Nie wiele napłodziłem. Na początku się tym bawiłem, szukając jakiejś fajnej skórki. Ale skórka z ICS - holo mi w zupełności odpowiada. Nie zmienia to faktu, że innym nie odpowiada i mogą sobie zmienić. Zrozumcie ludzie jedno. To że wy nie potrzebujecie takich rzeczy, nie znaczy że inni tego nie potrzebują lub mają taki sam gust jak wy. Android daje ci wolność wyboru. Chcesz coś innego to bierz. W przypadku softu od apple, nie masz wyboru, producent lepiej wie czego ty chcesz i nawet jeżeli miałbyś zdanie inne na ten temat: (IMG:http://media.giantbomb.com/uploads/10/100614/1855648-shut_up_and_take_my_money.jpg) Cytat Swoją droga w tym zgniłym japku coś chyba jednak jest że producenci jak Samsung kopiują interfejs.. or not? (tak podaje samsunga, jako przykład bo jest mega promowany..) To nie do końca jest tak że kopiują interfejs. Tutaj chodzi o głupi marketing, i ślepe parcie do przodu. Jeżeli ktoś jest w czołówce, zrobi nawet jakiś produkt o rzeczach które są nie przydatne (vide 2k rozdzielczość w 10 calowym ekranie), to wtedy powstaje jakby "półka" i jeżeli ktoś jej nie przekroczy, nie może się zaliczać do czołówki, bo malkontenci lecą na cyferki.. Samsung jest również producentem nexusa. znajdź w obozie apple jeden telefon z zakrzywionym ekranem lub bez przycisków fizycznych (do poruszania się po telefonie). Druga sprawa, to obszar powiadomień który powstał w androidzie i istnieje w nim od jego samego początku, dziwnym trafem został skopiowany przez ejplu i wrzucony do najnowszej wersji iOS: - apple może, to innowacja, rewolucja, kreatywność! Ktoś zrobi coś w stylu apple: - pieprzony złodziej, brak kreatywności, widać że apple to wyznacznik gustu i innowacji! I tak to wygląda właśnie z userami apple, nie wszystkimi, ale częścią "zagorzałych", według których apple jest czymś więcej niż producentem sprzętu/oprogramowania.. I tak właśnie powstaje religia, która podobnie jak w przypadku innych religii jest niewymierna i niepodważalna, bo jaki głupiec śmiałby podważyć świętego jobsa, największego inżyniera wszech-czasów? EDIT: Cytat Polecam dokleić spojler.. Na co Ci starczył wyobraźni? Serio pytam, zrób screenshoty pulpitu i pokaż coś tam napłodził, ja się odwdzięczę tym samym, z przyjemnością Do tego stwierdzenia dodam jeszcze jedno. Właśnie na tym forum jeden z użytkowników chciał/chce zaopatrzyć się w tablety z androidem, przymocowane do wózków, do wprowadzania towaru w magazynie. Lub już nawet to zrobił. Nie mówiąc o samochodach w których jest android. Okularach rozszerzających rzeczywistość, czy nawet robotach różnego rodzaju. Co chcesz, spoiler również możesz dokleić. Ten post edytował by_ikar 5.04.2012, 11:13:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 12:26 |