![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie uzywalem tego modelu, wiec sie nie wypowiem. Android jest znacznie mniej intuicyjny, brzydszy i niedopracowany. Mam wrazenie, ze sprzet Apple znasz jedynie ze slyszenia. Wysoka jakosc sprzetu z jablkiem zaczyna sie od dobrego designu , przez solidne wykonanie (bez bazarowych plastikowych czesci), swietny wyswietlacz (ostry skalowalny obraz bez nienaturalnych kolorow) na intuicyjnym i dopracowanym systemie oepracyjnym konczac. No to chyba potrzebuejsz tabletu a nie telefonu? Dla mnie idealny telefon to taki, ktory miesci sie w kieszeni. Kazdy uzytkownik, ktory przesiada sie z Androida marketu na App Store doznaje szoku. Jakosc aplikacji, wybor i sama obsluga - bardzo wysoki poziom. Ja uzywam Iphone dopieor od wersji 4s, wiec nie wypowiem sie o historii. Generalnie srednio mnie ona obchodzi. Poza tym - lojalnosc posiadaczy Iphone, ktora obecnie wynosi 90% (!) mowi sama przez siebie. Akurat wyglad to sprawa niewymierna. Mi tez sie podoba design, ale nie znaczy ze np GS2 bardzo odstaje w tym wzgledzie (no moze poza jaksocia materialu) Funkcjonalnosc sprowadzasz do tego czy OS ma pulpit? WTF? Plaska struktura menu pozwala na szybko i proste accesibility. Za jakosc zazwyczaj sie placi. Niestety. Zeby nie bylo - uwazam Android za udany system (sam dlugo uzywalem), telefony samsunga sa bardzo dobre. Ale jednak Iphone to klasa wyzej. O komunikacji glosowej nie wspomnialem celowo - poki co nie ma co porownywac. Brzydszy?Kwestia indywidualna no chyba ze uwazasz ze mozesz wypowiadac sie za wszystkich (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Mniej intuicyjny?Napisz w czym bo poki co 0 argumentow a wnioski z d*** wziete! Mniej dopracowany tak to jest jak jest wiele smartphone'ow do wyboru a nie 5 na krzyz jak to jest w apple ;] Cytat przez solidne wykonanie (bez bazarowych plastikowych czesci) Cytat Akurat wyglad to sprawa niewymierna. Mi tez sie podoba design, ale nie znaczy ze np GS2 bardzo odstaje w tym wzgledzie (no moze poza jaksocia materialu) Solidny powiadasz?Szkoda ze jak taki ajfon spadnie to juz nic jak tylko plakac i potrzeba wymiany calego przedniego panelu i byc moze i tylniego, zobacz sobie w necie crash testy np Galaxy S 2 vs ajfon 4 to zobaczysz jak bardzo solidny on jest (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) ' Cytat Kazdy uzytkownik, ktory przesiada sie z Androida marketu na App Store doznaje szoku. Jakosc aplikacji, wybor i sama obsluga - bardzo wysoki poziom. No tak pewnie wybor o wiele wiekszy, daj spokoj bo android market ma prawie tyle samo aplikacji co ten twoj idealny app store ktory lezy i kwiczy bo nawet nie mozna sciagnac aplikacji wiekszej niz > 20mb(teraz chyba 40) przez siec 3G badziewie. Wyswietlacz Retina byl rewolucja na poczatku 2011...teraz niestety juz nie jest Cytat O komunikacji glosowej nie wspomnialem celowo - poki co nie ma co porownywac. O czym mowa o Siri?W andku tez to dobrze dziala i nikt nie narzeka... Ogolnie widac fanboy apple (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) pozdro ajfon to fajna zabawka do grania o surfowaniu po sieci to nawet nie wspomne bo we wloszech 50% ludzi posiada iphone 4 i jak mam tym czytac strony to mnie szlak trafia... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Brzydszy?Kwestia indywidualna no chyba ze uwazasz ze mozesz wypowiadac sie za wszystkich (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat Akurat wyglad to sprawa niewymierna. Mi tez sie podoba design, ale nie znaczy ze np GS2 bardzo odstaje w tym wzgledzie (no moze poza jaksocia materialu) Przeciez napisalem, ze to kwestia niewymierna, wiec wtf? \\\"Mniej intuicyjny?Napisz w czym bo poki co 0 argumentow a wnioski z d*** wziete!\\\" W obsludze. IOS jest szybsyz, ladniejszy, lepiej dorpacowany, nie scina sie, w kazdym momencie wiekszosc rzeczy robisz 1 przyciskiem. \\\\\\\"Mniej dopracowany tak to jest jak jest wiele smartphone\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'ow do wyboru a nie 5 na krzyz jak to jest w apple ;]\\\\\\\" Wiec sam przyznajesz ze z definicji Anroid Market nie moze sie rownac z Appstore? Pewnosc dzialania aplikacji o tylko jedna z kilku zalet. Inne to m. in - wiekszy wybor aplikacji - brak smieciowych i powtarzanych aplikacji - wyzsza jaksoc aplikacji Dlaczego tak jest? Generalnie dlatego, ze sprzet od Apple generlanie kupuje ludzie zarabiajacy troche wiecej niz przecietny Polak co za tym idzie - stac go na placenie za dodatkowe aplikacje. Co za tym idzie - tworcom oprogramowania oplaca sie inwestowac w IOS. Inna sprawa to moderacja aplikacji (ciezko tam wrzucic takie smiecie jak czasami widzimy w Android market) \"Solidny powiadasz?Szkoda ze jak taki ajfon spadnie to juz nic jak tylko plakac i potrzeba wymiany calego przedniego panelu i byc moze i tylniego, zobacz sobie w necie crash testy np Galaxy S 2 vs ajfon 4 to zobaczysz jak bardzo solidny on jest (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) \" Solidnosc to nie tylko crash test. Smartphone nie sluzy do rzuczania o ziemie, ale rzeczywiscie - imo jest to jedyna wada tego sprzetu. Poza tym - komfort korzystania i przyjemnosc w dotyku jest znanzie wyzsza niz plastikowego samsunga. "No tak pewnie wybor o wiele wiekszy, daj spokoj bo android market ma prawie tyle samo aplikacji co ten twoj idealny app store ktory lezy i kwiczy bo nawet nie mozna sciagnac aplikacji wiekszej niz > 20mb(teraz chyba 40) przez siec 3G badziewie." - apropo 3g - Dla mnie to akurat nie problem - praktycznie wszedzie mam WIFI a aplikacji raczej nie sciagam poza domem i biurem. - wybor - juz o tym pisalem. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Prawie\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" robi wielka roznice. Cytat Wyswietlacz Retina byl rewolucja na poczatku 2011...teraz niestety juz nie jest Fakt nie jest juz rewolucyjny, ale wciaz jest rewelacyjny. Super AmoLED wyswietla przejaksrawione kolory i mecyz oczy - m.in dlatego nawet samsung nie powielil tego rozwiazania w innych urzadzeniach niz smartphone. Cytat O czym mowa o Siri?W andku tez to dobrze dziala i nikt nie narzeka... W andku dziala dobrze. W IOSie dziala bardzo dobrze (wciaz nie rewlecayjnie, np. nie mozna usuwac notek i niektorych features outside of USA) Cytat Ogolnie widac fanboy apple (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) pozdro ajfon to fajna zabawka do grania o surfowaniu po sieci to nawet nie wspomne bo we wloszech 50% ludzi posiada iphone 4 i jak mam tym czytac strony to mnie szlak trafia... EEE co? (CD) @by_ikar Cytat Mam pytanie, sprawdzałeś może czy jakiś większy telefon zmieści ci się w kieszeni? Nie noszę bojówek, ale mój 4,3\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" nexus s, teraz wydaje mi się bardzo malutki, a jak mam go w kieszeni to nawet go nie czuje. (...)Chyba że nosisz tak obcisłe jeansy, lub rurki, to fakt, Tak sprawdzalem, nexus sie zmiesci, ale komfort pozostawia wiele do zyczenia. Cytat Ankietę prowadziłeś? Masz czym to poprzeć prócz swojego słowa? Poza znajomymi i wlasna opinia mam kilkaz rodel - badania satysfkacji uzytkownikow smartphoneow 2011, gdzie uzytkownicy Apple wykazali lojalnosc oklo 90% - GA dla duzje eurpoejskiej strony, gdzie udizla IOS stal sie bardzo wysoki - CampaignMonitor, ktory pokauzje podobny trend Funkcjonalnosc sprowadzasz do tego czy OS ma pulpit? WTF? Plaska struktura menu pozwala na szybko i proste accesibility. Cytat Gówno prawda. Oho, Android fanboy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cytat wink.gif na pulpicie dajesz sobie widget z pocztą (skrzynkę odbiorczą przykładowo) i nie musisz otwierać programu, żeby sprawdzić pocztę bo masz ją już na pulpicie. Co jest szybsze, szukanie aplikacji od maila, kliknięcie czy poprostu spojrzenie na pulpit? Gdyby było tak jak mówisz, praca na więcej niż jednym monitorze, nie byłaby znacznie szybsza, a jest Jakie suzkanie jak mail jest zawsze na wierzchu? Nie jestem fanem tego typu widgetow. Bardziej odpowiada mi plaskie menu, a jak mowiel wczesniej - jeszcze pol roku temu korzystalem z Samsungow. Cytat Jesteś fanbojem, i to niestety takim typowym fanbojem appla, który bierze argumenty zaczytane w sieci. (...) Apple produkuje sprzęt jak inni, więc nie ma co ustawiać im kapliczki i zacząć się do nich modlić. Czlowieku, czy ty masz jakies kompleksy? Czemu maja sluzyc te wycieczki i kapliczki? Iphone ozywam od niedawna, uzywalem wczesniej Galaxy3 i S1. Niedawno zastanawialem sie nad 4s i SG2. Po krotkich testach stwierdzilem, ze 4s jest jednak znacznie lepszym sprzetem, przede wszytskim dzieki: - IOS - SIRI - DESIGN - APPSTORE Czyli (dla mnie) rzeczy najistotniejsze \\\\\\\\\\\\\\\"BTW jak masz iphone to zapomnij o jakiejś komunikacji telefonu z linuxem jeżeli taki system używasz. A to też trzeba brać pod uwagę, żeby potem się nie wkurzać i niepotrzebnie nie denerwować. Nie każdy używa tylko jednego słusznego systemu (windowsa/osx)\\\\\\\\\\\\\\\" Jedyny sluszny system - a sam przedstawiles dwa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Latwo to obrocic przeciwko Tobie, i powiedziec ze nie kazdy uzywa Linuxa. jednak przyjmijmy, ze jest to jakas wada. Ten post edytował Twist 3.04.2012, 16:57:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 17:12 |