![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie krótkie pytanie.
Czy np. jeżeli mam globalną akcje wylogowania to czy należy stworzyć odpowiedni kontroler "wylogowanie" czy jest coś w stylu globalnego kontrolera? W starych aplikacjach gdzieś w pliku głównym (czyli taki globalny) np. umieszczało się: Jak to najlepiej powinno wyglądać w MVC? Ten post edytował markonix 28.03.2012, 22:02:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zalezy jak jest zbudowana aplikacja, w symfony bodajze kazda akcja to osobny plik ja mam frontcontroller/controller i kazdy ma x akcji... Nie musi być w osobnym pliku, ale może. Tak samo jak w zendzie i wielu innych frameworkach. Jest kontrole/moduł i w nim są akcje. Cytat W ostatnim zdaniu chyba Ci chodziło aby przekierowywać po ZALOGOWANIU na pożądaną stronę (adres ten przekazuje w linku, podobnie jak w WP). A dlaczego miałbyś nie przekierowywać również po wylogowaniu? Powiedzmy że prawie cała aplikacja ma dostęp publiczny, są tylko pewne elementy które wymagają uwierzytelnienia. Jak chociażby posty na forum. Po wylogowaniu przeniesie cię do działu w którym byłeś, lub do tematu który czytałeś. A można to zrobić w bardzo różny sposób. Podałem w sumie tylko przykład (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) domyśliłem się z tym "globalnym" wylogowaniem, że właśnie chodziło o powrót do poprzedniej strony na której się było, więc podałem jak można to jeszcze inaczej zrobić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 04:10 |