![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie. We wszystkich darmowych szablonach jest stopka i notka aby tego nei usuwać. I mam pytanie. Czy jeśli ściągnąłem taki szablon, zedytowałem go, tzn, dodałem np. wysuwane menu, zmieniłem kolory, zmieniłem obrazki, spolszczyłem (obcy szablon) to czy mogę usunąć tę stopkę i spokojnie napisać coś od siebie ? Czy to jest naruszenie praw?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dokładnie nie, ale bardzo podobnie(tak dla przykładu). To już nie rozumiem. Przecież tutoriale są właśnie po to by ktoś mógł z tego skorzystać. Dlatego autorzy takich tutoriali dają przecież pliki psd. Ja nie idę na łatwiznę i od początku robię sam, patrząc jak to wygląda w tutorialu-i to jest kradzież?
Strona przykładowa: http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tut...-photoshop.html Wydaję mi się, że skoro są tam umieszczone to mogę zrobić praktycznie taki sam layout, tym bardziej że tak jak pisze nie biorę kopiuj wklej, tylko sam poświęcam ileś tam czasu na wykonanie tego, czasem zmieniając czcionkę, czasem jakieś menu. Na tej stronie nie ma żadnej wzmianki odnośnie licencji(po ściągnieciu jest stopka autora - ale w niektóych przypadkach nie ma-chodzi mi właśnie o takie). Nie czerpię żadnych korzyści z szablonu, ale po prostu zawsze nurtuje mnie pytanie, czy jeśli robię szablon tak jak w tutorialu to muszę coś napisać, jakąś wzmiankę o pierwotnym autorze-jeśli tak - to co mam napisać skoro nie ma informacji kto jest autorem-tylko nick? -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:52 |