![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
oddaję pod Waszą ocenę kolejny skromny projekcik - http://www.webwweb.pl/ to jest wersja testowa i najprawdopodobniej będzie sypać się we wszystkim innym niż IE, w wersji finalnej postaram się zadbać użytkowników pozostałych przeglądarek ciekawy jestem czy wogóle spodoba się Wam moja wizja darmowego katalogu stron www. Żeby w pełni przetestować możliwości katalogu należy się zarejestrować. Pozdrawiam Piotr Ten post edytował Piotrek 23.06.2004, 01:11:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Root Levelem jak go nazywasz (chyba że chodzi Ci o coś innego niż zrozumiałem) dla mojego projektu jest alfabet i owszem jest pod ręką, dostępny z każdego poziomu zaraz pod wyszukiwarką.
Najpierw porównaj oba rozwiązania: katalog gdzie wyświetlenie 20-stu kategorii bazowych a w nich kolejnych podkategorii (w ogólnodostępnych katalogach przeważnie sięgają do 3 poziomów głębokości) a potem moje rozwiązanie a potem jeszcze raz powiedz czy jest wygodny czy nie. Dla przykładu u mnie "Automatykę do bram -> ..." znajdziesz prosto pod "A" oraz pod "B" "Bramy garażowe -> Automatyka" a gdzie będziesz szukał tego w innych katalogach nie korzystając z pomocy wyszukiwarki? Próbowałem robić Root Level z najczęściej odwiedzanych miejsc w przypadku tego katalogu ale generuje on zbyt duże obciążenie dla serwera bo aby był konkretny musiałby wyświetlać 3 najczęściej wyświetlane kategorie a w nich przynajmniej po 10 najczęściej wyświetlanych podkategorii dla każdej z liter alfabetu a mnie bardziej jednak zależy na szybkości wyświetlania strony głównej. Zrobię podstronę "Najczęściej odwiedzane lokalizacje" i jeśli ktoś będzie chciał z korzystać z tej formy to będzie miał. Kolorystyka - kwestia gustu. Łatwo napisać nie podoba mi się kolorystyka. Szkoda że nie napisałeś jaka by Ci się podobała. A zupełnie poważnie w wersji finalnej jak już ogarnę problemy priorytetowe dam Użytkownikom możliwość wyboru jednej z kilku szat kolorystycznch. Piotr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:28 |