![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ogólnie byście bardziej polecali: telefon HTC czy Nokia?
Jak jest teraz w ogóle z Nokią? Ona jeszcze rozwija swój system? Bo swego czasu słyszałem, że się już z tego wycofywać mają i nie wiem czy Nokia ma jeszcze jakąś przyszłość czy nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Napiszę coś od siebie pomimo, że w sprawach telefonów/smartfonów jestem daleko za Murzynami. Żona ma Nokię 500. Nie wiem czy w innych jest to samo oprogramowanie, ale intuicyjność obsługi tego smartfona to moim zdaniem tragedia! W starszych Nokiach menu było bardzo intuicyjne, nawet jeśli nie wiedziałem gdzie znaleźć konkretną opcję to szybko udawało mi się do niej dojść. W Nokii 500 natomiast intuicyjność (ergonomia?) obsługi leży. Nie pamiętam teraz dokładnie wszystkich przypadków, ale straciliśmy sporo czasu by dojść do tego by:
- dodać do książki adresowej numer, który przed chwilą dzwonił, - usunąć połączenie wifi (nie znaleźliśmy możliwości wyłączenia wybranego połączenia, trzeba je po prostu usunąć). Do tego używanie klawiatury dotykowej jest moim zdaniem średnio wygodne. Przez chwilę miałem styczność z jakimś HTC (jednym z tańszych) i przyznam, że różnica w wygodzie jej obsługi jest duża z korzyścią na HTC. PS: Tą Nokię 500 przez ok. 2 miesiące ja używałem, ale szlag mnie trafiał, więc oddałem ją żonie, która wcześniej miała LG Bali. Po prostu nie byłem w stanie przyzwyczaić się do tego sprzętu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:53 |