![]() |
1. Posty w tym forum są poddawane moderacji więc nie dodawaj ich kilka razy.
2. Akceptujemy tylko wartościowe wiadomości o php lub pochodnych
3. Publikacja newsa na wortalu po moderacji oscyluje w granicach 30min
4. Wstawiane grafiki powinny mieć maksymalną szerokość 357px
Zapraszamy do uzupełniania wortalu o ciekawe informacje :)
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam Serdecznie
Już jutro rusza nowy konkurs dla programistów php. Wszystkie informacje będą dostepne (lub już są zależności od tego kiedy czytasz tego posta) pod adresem http://konkurs.php.pl. Najważniejsze informacje są następujące: - podział wiekowy od i powyżej 16 roku życia - do wygrania 10.000 PLN/5.000 PLN/xbox+kinect+zestaw 10gier/xbox+kinect+1 gra - organizatorem konkursu jest firma mentax.pl, która wraz z firmą microsoft, jako partnerem, wprowadza ten konkurs w życie - konkurs kończy się w czerwcu Zapraszam już jutro do rejestracji i udziału ! Pozdrawiam Serdecznie Radosław Bartosik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat na stronie nie szukałem specjalnie opisu tylko od razu przeszedłem do regulaminu, a tam jest to tak a nie inaczej napisane, stąd były moje pytania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
OK, czyli nie kwalifikuje się do grupy podstawowej, tym samym będę musiał zrobić coś więcej niż tylko działającą aplikacje. Cytat Nie mów hop. Jest kilka rzeczy, na które trzeba uważać No ok, ale czy te rzeczy na które trzeba uważać, są tak czasochłonne że potrzeba całych wakacji? Wydaje mi się że nie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Odnośnie grup już wiem wszystko. Teraz druga sprawa, dla mnie również istotna. Lista tych "frameworków", to jest bardziej lista już gotowych aplikacji. Bo niby co można jeszcze innego zrobić z magento, prócz sklepu? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) są to jakieś tam cms'y mniej lub bardziej popularne. W regulaminie jest wzmianka: Cytat kryteria oceny dla kategorii ?Zaawansowanej?: Idea/pomysł rozwiązania ? max. 20% punktów Innowacyjność rozwiązania ? max. 20% punktów Model biznesowy ? max. 20% punktów Grupa docelowa i jej potencjał biznesowy ? max. 25% punktów Architektura rozwiązania ? max. 15% punktów Każde zgłoszenie (aplikacja) może zdobyć maksymalnie 100 pkt. Pierwsze miejsce w danej kategorii może otrzymać rozwiązanie, które zdobędzie minimum 75 pkt. I teraz pytanie, co ideowego mogę wprowadzić do joomli, lub magneto? Kiedy to są prawdę mówiąc praktycznie gotowe aplikacje do użycia, jedynie trzeba je skonfigurować i dostosować pod siebie.. Innowacyjność rozwiązania? Jak mam to rozumieć? Grupa docelowa i jej potencjał biznesowy? WTF? Architektura rozwiązania? Miałbym strzelać który cms jest lepszy? Nie bardzo rozumiem, jak mam to interpretować? O wiele bardziej bym to rozumiał, gdyby to były frameworki (szkielet aplikacji) a nie gotowe aplikacje. A tutaj już mam praktycznie gotowe aplikacje. I w ten sposób nie rozumiem, co jest tak na prawdę oceniane? Którego cms'a lepiej skonfiguruję i wrzucę mu ładniejszą tęplatkę niż pozostali uczestnicy konkursu? Kolejna sprawa. W kategorii podstawowej mam taki zapis: Cytat kryteria oceny dla kategorii ?Podstawowej?: Ilość zmienionych znaków w kodzie - im mniej tym lepie Dokumentacja przygotowana w postaci pliku PDF w języku polskim Wybór modyfikowanej aplikacji w przypadku nadesłania prac o identycznej zmianie ilości kodu decyduje czas zgłoszenia aplikacji uczestnik konkursu może zgłosić jeden projekt Kategorię zaawansowaną cytowałem wyżej. W kategorii podstawowej jest napisane że mogę przysłać tylko jedną pracę. W kategorii zaawansowanej tego nie ma. Czyli mogę przysłać dwie i więcej prac? Kryteria oceniania prac w zależności od kategorii się różnią. W podstawowej muszę napisać dokumentacje, w sumie nawet nie wiem czego konkretnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a w kategorii zaawansowanej niema takiego wymogu? Nie to że się czepiam, bo chciałbym wziąć udział w konkursie, ale ja zupełnie nie wiem, co miałbym tam zrobić. Możliwe że jestem głupi i tego nie rozumiem (żadnej opcji nie można wykluczyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) ale wydaje mi się, że ten regulamin jest zwyczajnie bardzo niejasno napisany i trzeba by go w większej lub mniejszej mierze zmienić. Oczywiście jeżeli to mój błąd, i śmieszne niedopatrzenie, to bije się w pierś i idę się wybatoszyć.. Ten post edytował by_ikar 27.03.2012, 09:46:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:41 |