Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Rozliczanie się z pracodawcą
usb2.0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
otóż, jakiś czas temu poznałem jednego kolesia, który zaproponował mi współpracę, on jest grafikiem - robi mi grafikę, a ja robię stronke i gitara.
No i wszystko było by super gdyby nie to że koleś do dziś wisi mi kasę za 2 stronki, nie sa to moze pieniądze nie wiadomo jakie ale chodzi mi chodzi o samo rozliczenie nawet jeśli by to mialobyć 10zl.
No i co ja moge, mogę wyrzucić te 2 strony z serwera i tyle. Jak dzwonie to słysze że jutro jutro i tak w kółko.
Umowy nie mam co oczywiście jest moim błędem no ale teraz to już za późno.
Może mieliście podobne sytuacje i możecie mi coś poradzić?
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Orzeszekk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

wykasuj strony z serwera jak najszybciej i nie przejmuj sie jakims jebanym prawem...
jak pojdziecie do sądu to zaczniecie sie sadzic na rozmowy GG i emaile to i tak wyjdzie na twoje.

skoro nie macie umowy a masz dostęp do serwera to wychodzi na to ze dał ci passy dla zabawy.
skoro bedzie sie tlumaczyl ze jest autorem oprogramowania, jesli ma kopie zapasowa to ją sobie wrzuci na serwer z powrotem,
jesli jej nie ma to nie moze byc autorem oprogramwoania wiec nic ci nie zrobi za usuniecie strony z serwera.

na moje to nie bedziecie sie sądzic, tylko w koncu znajdą się dla ciebie pieniądze.
jak pracowałem kiedys w warsztacie samochodowym i okazalo sie ze ten co zostawil auto do naprawy nas oszukał, samochód zostal w ciagu 10 minut wystawiony na parking przy ulicy, rozmontowany, ze zdemontowanymi plastikami, drzwiami, szybami, z kluczykami w stacyjce i zadzwonilismy (konkretnie to moj szef) zeby go sobie zabierał.

typ straszyl sądem, jakimis kontrolami na warsztat ze nasle, szef (2 metry chłop zapasnik) podszedl do typa i powiedzial ze jak nie uda sie zaraz do domu to dostanie w ryj i jakos zadna kontrola ani policja ani sąd na warsztat nie najechaly. skurwysynstwo trzeba zwalczac skurwysynstwem.

Ten post edytował Orzeszekk 26.03.2012, 19:34:13
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:01