![]() |
1. Posty w tym forum są poddawane moderacji więc nie dodawaj ich kilka razy.
2. Akceptujemy tylko wartościowe wiadomości o php lub pochodnych
3. Publikacja newsa na wortalu po moderacji oscyluje w granicach 30min
4. Wstawiane grafiki powinny mieć maksymalną szerokość 357px
Zapraszamy do uzupełniania wortalu o ciekawe informacje :)
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam Serdecznie
Już jutro rusza nowy konkurs dla programistów php. Wszystkie informacje będą dostepne (lub już są zależności od tego kiedy czytasz tego posta) pod adresem http://konkurs.php.pl. Najważniejsze informacje są następujące: - podział wiekowy od i powyżej 16 roku życia - do wygrania 10.000 PLN/5.000 PLN/xbox+kinect+zestaw 10gier/xbox+kinect+1 gra - organizatorem konkursu jest firma mentax.pl, która wraz z firmą microsoft, jako partnerem, wprowadza ten konkurs w życie - konkurs kończy się w czerwcu Zapraszam już jutro do rejestracji i udziału ! Pozdrawiam Serdecznie Radosław Bartosik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
@Niktoś bawisz mnie już.
1. brak zapisów o prawach majątkowych i autorkich błąd/niedopatrzenie - nie mniej brak ich w świetle obowiązujacego prawa jest regulowane niezwykle klarownie. Brak zapisów o przeniesieniu praw majątkowych w jakiejkolwiek umowie/regulaminie świadczy o tym, że nie są one przenoszone. Jeżeli organizator chciałby aby zostały przeniesione musi to zawrzeć w dokumencie. Czyli to jest pisanie o tym że biały kolor nie jest czarnym. Prawa majątkowe są wystarczająco mocno chronione w Polsce przez obecny system prawny. Skoro zapisów nie ma - to prawa są nieprzenoszone. Nie mniej dla uspokojenia systuacji napisze to wyraźnie: NIE MA MOŻLIWOŚCI ABY ORGANIZATOR KONKURSU PRZEJMOWAŁ W JAKIEJKOLWIEK FORMIE PRAWA MAJĄTKOWE (prawa autorskie w Polskim systemie prawnym są niezbywalne) - zatem NIktoś: poczytaj o prawach majątkowych i autorskich zanim zaczniesz mącić w czystej wodzie. 2. Cytat który dajesz wyjaśniony jest również w regulamnie karta płątnicza wystarczy w zupełności na zainstalowanie 2 instancji oprogramowania. 3. Co do słowa "nie licz". NIe chcesz brać udziału już pisałem idz w swoja stronę ale negacji dla samej negacji nie jest mile widziana. Nikt nie zobowiązuje autorów pomysłów do instalowania tego na azure i prowadzenia tego rpojektu na tej platformie. Zatem wygrana 10.000 jest przeznaczona na cokolwiek sobie laureat wymyśli - choćby książeczkę: PRAWA AUTORSKIE I MAJĄTKOWE w 10 minut dla CIebie. Jeżeli widzisz w mojej wypowiedzi o drobinę zgryźliwości to się cieszę bo ona tam jest :-) 4. NIe wypowiedziałeś się w zakresie cennika którego linkiem starym jak świat nasz uraczyłeś (rok w internecie to starocie). 5. Nie zachęcam Ciebie do udziału w konkursie. Chcę abyś zaniechał negacji spowodowanymi bliżej nieokreślonymi argumentami. Nie chce mi sie tego analizować bo naprawdę zniechęcamy innych. Jeszcze raz napiszę nie podoba się Tobie OK idz w swoją stronę. Już w dziale ocen pisałeś wiele ... choć nie to było poddawane ocenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:08 |