![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
1. Jak wejść do monitora MySQL'a na zewnętrznym serwerze ? 2. Łącze się z monitorem MySQL na krasnalu ale po wpisaniu polecenia : mysql -h 127.0.0.1 -u login -p następnie : CREATE DATABASE baza; wyskakuje : ERROR 1064: Something is wrong in your syntax obok 'mysql -h 127.0.0.1 -u login -p CREATE DATABASE baza' w lini 1 proszę o wyjaśnienie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jaki jest domyśly ale można zmienić ja ustawiłęm swoje. Po wpisaniu mysql -h 127.0.0.1 -u login -p wyskakuje wiersz niżej znak --> gdzie wpisuje CREATE DATABASE base;
i następnie wyskakuje mi komunikat który już opisałem. Z monitorem mysql łąćze się poprawnie tzn jest komunikat powitalny itd jeśli o to pytasz. I jak już się udzielasz to napisz jak połąćzyć się z serwerem zewnętrznym za pomocą monitora mysql ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jaki jest domyśly ale można zmienić ja ustawiłęm swoje. Po wpisaniu mysql -h 127.0.0.1 -u login -p wyskakuje wiersz niżej znak --> gdzie wpisuje CREATE DATABASE base; i następnie wyskakuje mi komunikat który już opisałem. Z monitorem mysql łąćze się poprawnie tzn jest komunikat powitalny itd jeśli o to pytasz. I jak już się udzielasz to napisz jak połąćzyć się z serwerem zewnętrznym za pomocą monitora mysql ? Po wpisaniu polecenia: mysql -h 127.0.0.1 -u login -p i wciśnięciu klawisza ENTER trzeba wpisać hasło (i ponownie zatwierdzić ENTER-em) a nie zapytanie SQL. W taki sposób uzyskujesz połączenie i dopiero wtedy możesz wykonywać zapytania SQL. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:43 |