![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2012 Skąd: Austria Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem bardzo początkującym programistą php więc proszę nie wyśmiewać : ) Napisałem (prosty i prymitywny) skrypt rejestracji, którego zadaniem jest jedynie wprowadzenie nowych rekordów do tabeli w bazie danych na podstawie pól formularza na stronie :_))
Mój problem polega na tym, że wszystko działa, lecz do tabeli nie dodają się żadne nowe rekordy : ( Tutaj jest kod: (pola w mysl_connect oraz mysql_select_db uzupełniłem poprawnie, żeby nie było ^^)
Dodam też, że na WebServ u mnie na komputerze wszystko działa poprawnie. To znaczy skrypt wprowadza rekordy bez zarzutów (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ^^ Ten post edytował porywacz 16.03.2012, 15:13:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem. Brawo. Świetna wiedza teoretyczna. Pokaż mi teraz indeksy w tamtej "tablicy". Tam są klucze. Dobrze. Tak to działa np. w C++. Ale: W PHP tablica nie jest tablicą. Różnica czasowa nie jest krytyczna, ale w PHP odwołanie się do tablicy (nawet jednoelementowej) jest wolniejsze, niż odwołanie się do nietablicowej zmiennej ze względu na algorytm. PS. Piękna popisówka. Zjechałeś człowieka, który przekazał poprawne informacje, uznałeś je za niepoprawne, a większość Twojej wypowiedzi była bez sensu. Wolne żarty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Czemu nie wkleiłeś całości przypisu z mauala ? Dalsza część: A map is a type that associates values to keys Jeśli uważasz, że tablice są nie wydajne to daj przykład. Nawiasem mówiąc przypisując jakąkolwiek wartość do zmiennej korzystasz z algorytmu interpretacji rodzaju zmiennej, bo PHP samo rozpoznaje czy to string, czy int czy float itp. i to już jest mniej wydajne niż samo korzystanie z tablic. Poza tym tworząc sobie zmienna lokujemy nowe miejsce w pamięci - w rezultacie mamy i tablicę i zeminna, a korzystamy tylko ze zmiennej, brawo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jeśli chcesz na ten temat dyskutować, poproszę o głębszą analizę, która ma poparcie ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:19 |