Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MySQL]problem ze stronicowaniem elementów, problem ze stronicowaniem el. wybranych na podstawie kategorii-listy
czarnaowca777

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Mam na stronie element - rozwijaną listę, do której wczytuję elementy - kategorie z bazy i na jej podstawie wyświetlam artykuły z danej kategorii.
Po wybraniu kategorii wyświetlam artykuły stronicując je np. po 5 na stronie tylko że to nie działa, bo po dołączeniu stronicowania okazuje się,
że przecież wybierając kolejną stronę artykułów z danej kategorii strona się przeładowuje i już nie wie co było wybrane z listy (jaka kategoria).
Czy możecie mi jakoś dać pomysł (a jak to wymaga większej wiedzy, której nie posiadam to chociaż mniej-więcej wytłumaczyć gdzie szukać rozwiązania) i jak doprowadzić to do ładu i składu?

ps.Jeżeli potrzeba fragment kodu celem zobaczenia co z tym zrobić można to wkleję no ale to jest stronicowanie które przed dodaniem listy działało i zwykła rozwijana lista z przyciskiem submit, która też działa tylko w połączeniu ze stronicowaniem nie ma sensu...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
czarnaowca777

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kod
    <input type="submit" value="'.$lang[pierwszastronakatalog].'"></a>
    <a href="przegladaj_artykuly.php?event=users&page='.$poprzedniastrona.'">

Czy mógłbyś mi powiedzieć jak działa to event=users&page?
Ja jestem jeszcze średnio oświeconym człowiekiem w tym temacie więc jak już kopiuję prawie gotowca to chociaż czegoś się nauczyć bym chciała przy tym (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
No i ciągle mi wywala że : Use of undefined constant page - assumed 'page' in (...)
i Undefined index: page in (...)
oraz Use of undefined constant stronakatalog - assumed 'stronakatalog' in (...) - nie bardzo rozumiem mam to czymś zastąpić to "stonakatalog" - co to robi ? tam ma być ścieżka do czegoś?

do page dodałam apostrofy i mu przeszło ale za to się czepia Undefined variable: lang

aha i tak z innej beki trochę
mój link wygląda tak : przegladaj_artykuly.php?element_7=nazwakategorii&submit=Ok
Przy czym element_7 to jest pobrana z listy kategoria... nie wiem - tak ma być? ty miałeś tam users ale moja baza to "artykuły" więc zamieniłam analogicznie i wyszły takie klocki.

Ten post edytował czarnaowca777 17.03.2012, 20:48:54
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:45