Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Studia programistyczne
pspgor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Poszukuję polecanych studiów programistcznych (PHP, OOP, Java etc.). Patrzałem na politechnikę poznańską i gdańską. Co Wy na to? Jakie byście polecali specjalizacje?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

@Orzeszekk: uczelnia uczelni nierówna... Przykładowo ja kończyłem polibudę w Częstochowie i choć nie jest to uczelnia najwyższych lotów, jak wielu mówi, to C i C++ zacząłem od pierwszego semestru, bazy wałkowaliśmy pełne 2 semestry od pełnych podstaw ale cały semestr to już były projekty z wyzwalaczami itp, oprócz tego liźnięcie MPI, Javy jako zabawa z wieloprocesorowością i wielowątkowością. Hakiem nawet Assemblera liznęliśmy. Języki webowe były bardziej opcjonalne, gdyż silny nacisk kładziono na ostre wałkowanie C++ z STL, template i bardziej jednak złożonymi zagadnieniami oraz wszystkim co wokół można podpiąć, a więc i dużo teorii sensownej jak wzorce, dobre praktyki programistyczne, analizę i projektowanie, algorytmy, matematyka dyskretna. Z rzeczy zaś na boku mógłbym także wymienić podstawy prawa związane z informatyką czy podstawy księgowości. Bo przecież o oczywistościach w stylu systemów operacyjnych czy podstawach sieci nie ma co pisać. A to przecież tylko polibuda. Tyle że rankingowo była porównywana z prywatną polsko-japońską, która wśród niepublicznych jest numer 1 techniczną w Polsce.
+Quote Post
Rysh

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(thek @ 15.03.2012, 22:28:33 ) *
@Orzeszekk: uczelnia uczelni nierówna... Przykładowo ja kończyłem polibudę w Częstochowie i choć nie jest to uczelnia najwyższych lotów, jak wielu mówi, to C i C++ zacząłem od pierwszego semestru, bazy wałkowaliśmy pełne 2 semestry

Uczelnia uczelni nierówna w tym się zgodzę w pełni, na mojej zaczynaliśmy od pascala i go męczyliśmy 2 semestry (kto chciał na własną rękę mógł uczyć się C++ i w nim zaliczać). Potem raptem przeskoczyliśmy na C# w nim 2 semestry i koniec. Bazy danych męczyliśmy również 2 semestry ale tylko i wyłączenie ORACLE.

Dlatego nie dziwię się nawet, że powstał taki wątek. Swojej uczelni nie polecę osobom, które chcą się nauczyć programować.

Ten post edytował Rysh 16.03.2012, 00:36:32
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:23