![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Poszukuję polecanych studiów programistcznych (PHP, OOP, Java etc.). Patrzałem na politechnikę poznańską i gdańską. Co Wy na to? Jakie byście polecali specjalizacje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@Orzeszekk: uczelnia uczelni nierówna... Przykładowo ja kończyłem polibudę w Częstochowie i choć nie jest to uczelnia najwyższych lotów, jak wielu mówi, to C i C++ zacząłem od pierwszego semestru, bazy wałkowaliśmy pełne 2 semestry od pełnych podstaw ale cały semestr to już były projekty z wyzwalaczami itp, oprócz tego liźnięcie MPI, Javy jako zabawa z wieloprocesorowością i wielowątkowością. Hakiem nawet Assemblera liznęliśmy. Języki webowe były bardziej opcjonalne, gdyż silny nacisk kładziono na ostre wałkowanie C++ z STL, template i bardziej jednak złożonymi zagadnieniami oraz wszystkim co wokół można podpiąć, a więc i dużo teorii sensownej jak wzorce, dobre praktyki programistyczne, analizę i projektowanie, algorytmy, matematyka dyskretna. Z rzeczy zaś na boku mógłbym także wymienić podstawy prawa związane z informatyką czy podstawy księgowości. Bo przecież o oczywistościach w stylu systemów operacyjnych czy podstawach sieci nie ma co pisać. A to przecież tylko polibuda. Tyle że rankingowo była porównywana z prywatną polsko-japońską, która wśród niepublicznych jest numer 1 techniczną w Polsce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Orzeszekk: uczelnia uczelni nierówna... Przykładowo ja kończyłem polibudę w Częstochowie i choć nie jest to uczelnia najwyższych lotów, jak wielu mówi, to C i C++ zacząłem od pierwszego semestru, bazy wałkowaliśmy pełne 2 semestry Uczelnia uczelni nierówna w tym się zgodzę w pełni, na mojej zaczynaliśmy od pascala i go męczyliśmy 2 semestry (kto chciał na własną rękę mógł uczyć się C++ i w nim zaliczać). Potem raptem przeskoczyliśmy na C# w nim 2 semestry i koniec. Bazy danych męczyliśmy również 2 semestry ale tylko i wyłączenie ORACLE. Dlatego nie dziwię się nawet, że powstał taki wątek. Swojej uczelni nie polecę osobom, które chcą się nauczyć programować. Ten post edytował Rysh 16.03.2012, 00:36:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:23 |