![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Poszukuję polecanych studiów programistcznych (PHP, OOP, Java etc.). Patrzałem na politechnikę poznańską i gdańską. Co Wy na to? Jakie byście polecali specjalizacje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz byc programistą to raczej na uniwerek, politechnika ktora funduje ci studia inzynierskie musi ci przekazac pewien zakres obowiazkowych przedmiotow, jest duzo wymaganej matmy, jesli nie chcesz sie tego uczyc to wybierz uniwerek i bedziesz bardziej zadowolony.
porownywalem swoj program studiow z 2 ma kolegami studiujacymi na 2 roznych uniwerkach w moim miescie - informatycznie/programistycznie uniwerki (nawet te słabe) wypadają lepiej niż polibuda. dla porownania: uniwerek zrobil dosc szczegolowo bazy danych SQL na 2 roku studiów i PHP+symfony na 2 roku. my zrobilismy PHP na 3 roku i to tak biednie na zasadzie "zrobcie jakis projekt na koniec a ja wam ocenie", a bazy danych (tez na 3) są robione w MS access. Czyli teoretycznie student informatyki 3 roku mojej polibudy nie zna SQL-a. Java tez jest dopiero na 3 cim, dotneta nie ma wcale a np na powyzszych uniwerkach mieli mozliwosc wyboru Java/dotnet co kto woli. Mielismy obowiazkowe praktyki na 1 roku, jak ktos nie znalazl sobie sam jakis fajnych to musiał brać z tych zapewnianych przez polibude: kopanie rowów w firmie elektrycznej (rozdzielnia elektrowni), lub firma produkujaca herbate (chyba w dziale IT) i pare innych ciekawych opcji. Olewaja nas jako studentów, nie interesuja sie nowinkami ani programem studiów mamy bardzo duzo matmy i elektrotechniki, którą trzeba zakuc zdac zapomniec zapic bo nigdy sie nie przyda do czegos pozytecznego. Ten post edytował Orzeszekk 15.03.2012, 21:13:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:08 |