![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam nie zaglebialem sie zbytnio w asp.net mvc przeczytalem kilka tutoriali tak dla ciekawosci jak to wyglada.
I mam takie male pytanie po dogblebsznym poznaniu django chcialbym jak zawsze cos porobic w C# bo go lubie i tu zaistnialo male pytanie. W asp.net pisze sie w C# ale jak to sie ma do WPF i WinForms? Tzn znajac asp.net dam rade pisac normalnie w WinForms/WPF uzywajac oczywiscie inne biblioteki? Moze pytanie i trywialne ale jestem tego ciekaw bo chce poszerzyc moje horyzonty przynajmniej znac podstawy asp.net dla ciekawosci i zeby zobaczyc co oferuje. I chcialem sie zapytac o jeszcze jedna rzecz ktora ma niewiele wspolnego z tym tematem ale nie chce zakladac drugiego. Jakie polecacie srodowisko do PHP nie chodzi mi o jakie jest najlepsze poprostu poki co kodze na netbook-u z podlaczonym monitorem bo laptop mi sie spalil i jak wiadomo Atom nie nalezy do wydajnych jednostek a taki netbeans 6.8 troche jest "ociezaly" czytalem ze w wersji 6.9 jest lepiej ale nie sprawdzalem. Interesuje mnie: kolorowanie skladni zawijanie wierszy plugin do ftp i svn podpowiadanie skladni na podstawie phpDoc Ogolnie to co oferuje np taki notepad++ tylko skierowane bardziej dla ludzi uzywajacych PHP. Np taki phpStorm. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Jedno z lepszych jak nie najlepsze narzędzie do streamingowania,jedyny program kliencki do którego możesz zaimplementować WCF i obsługiwać od strony klienta sesje.Nie wiem czy znajdziesz coś takiego.Były plany ,żeby wycofać ten język na rzecz HTML5, mimo to MS zostawił go.Niektóre urządzenia mobilne mają wbudowane pluginy SilverLighta. Nie dyskutuje tak szczerze bo nie znam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) wiec sie nie wypowiadam po prostu jak czesto czytam to o silverlight-cie tak sobie pisza nwm A co do IDE znacie jakies lekkie pod Winde? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:28 |