![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tak szukam, szukam i nie mogę znaleźć odpowiedniego rozwiązania. Może ktoś mnie naprowadzi na właściwe tory. Dodam, że nie zajmuję się programowaniem zawodowo - raczej z doskoku. Więc tak, mam kod, który pobiera wiersze z pliku csv:
Wszystko ładnie działa, poszczególne wiersze wskakują do sformatowanej tabelki i teraz chciałbym załadować te dane do tabeli w bazie MySQL. Kombinuję od jakiegoś czasu z LOAD DATA INFILE ale nie mogę tego poprawnie rozwiązać. Może jakieś sugestie ?. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałeś żeby:
a) Przepisać to pod PDO z przygotowanym zapytaniem i dla każdego rekordu wykonywać execute ![]() ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałeś żeby: a) Przepisać to pod PDO z przygotowanym zapytaniem i dla każdego rekordu wykonywać execute ![]() ? Nie myślałem, bo jak już wspomniałem na wstępie programowaniem zajmuję się z od czasu do czasu. Mam teraz konkretny problem do rozwiązania i utknąłem na powyższym etapie. Może ktoś bardziej doświadczony pomoże mi wyjść na prostą. A wracając do mojego kodu to pojawił się też kolejny nieoczekiwany problem z poniższym fragmentem:
Chciałbym wykluczyć z importu pierwszy wiersz zawierający nagłówki kolumn i ta część kodu nie realizuje zakładanego celu. Próbuję to poprawić na różne sposoby ale nie wychodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 04:54 |